Leszbikus házasság jóváhagyását utasította el a kolumbiai bíró, mert sérti a vallási meggyőződését

Egy kolumbiai bíró elutasította egy leszbikus pár házassági szerződésének jóváhagyását, mivel ez nem egyeztethető össze a hitével.

Ramiro Flores kolumbiai bíró bejelentette, hogy elutasítja a Juliet Ramos és Goscari Vásquez közötti házassági szerződés jóváhagyását, mivel a leszbikus pár egybekelése nem felel meg a keresztény elveknek – értesült a Copts Today.

A nőpár tagjai Cartagena város bíróságán akarták bejegyeztetni a házasságukat. Flores bíró annak ellenére utasította el a kérelmet, hogy a dél-amerikai ország törvényei lehetővé teszik az azonos neműek házasságát – közölte a Daily Mail.

A keresztény bíró azzal érvelt, hogy egy leszbikus pár házassági szerződésének aláírása sértené a vallási meggyőződését.

– Ha ellentmondás van az állam törvénye és az Úr által mondottak között, akkor Isten törvényének fogok engedelmeskedni. A Teremtőmnek akarok tetszeni, mielőtt az embereknek tetszenék – nyilatkozta Ramiro Flores.

Roy Barreras, a térség szenátora elhatárolódott Flores ítéletétől és ígéretet tett rá, hogy „alkotmányellenes” döntése miatt büntetéseket szab ki a bíróra.

A kolumbiai Legfelsőbb Bíróság 2016. április 28-án hivatalosan megerősítette az azonos neműek házasságának elismerését. A dél-amerikai országban több civil és keresztény szervezett is tiltakozott a törvény ellen.

 

Olvasásra ajánljuk:

Petíció indult az LMBTQ-mesekönyv árusítása ellen

Világméretű felháborodás: díjnyertes gyerekpornó a Netflixen

Micsoda meglepetés: Soros György alapítványa pénzelte az LMBTQ-mesekönyv kiadását

Kiemelt képünk forrása a Copts Today.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!