Keresztény jelképeket távolítottak el egy indiai temetőből

Tovább folytatódik keresztények üldöztetése Indiában. Az ország déli részén egy Jézus-szobor és tizennégy kereszt eltávolítását rendelték el.

 

Szélsőséges hinduk tettek feljelentést Devanhalli településen, amiért a helyi katolikus közösség hindukat térített át a kereszténységre.  A hatóságok minden figyelmeztetés nélkül buldózerrel vonultak fel a Mahima Beta nevű katolikus temető elé, ahol erőszakkal eltávolítottak tizennégy feszületet és egy Jézus Krisztust ábrázoló szobrot – közölte a Linga.org.

A helyi források szerint a keresztény hívők összeszedték és a harminc mérföldre fekő Bengaluru városba menekítették a levert kegytárgyakat.  A temető igazgatósága több panaszt és feljelentést is küldött a hatóságok törvénytelen eljárása miatt, de érdemi válasz egyelőre nem érkezett – közölte az indiai NDTV.

A Mahima Beta terület nem csak temetkezési helyként szolgál a keresztényeknek, hanem a negyven éve tulajdonukban lévő földön közösségi rendezvényeket is tartanak. Nagyböjt alkalmával mindennap közös imádságra gyűlnek itt össze a hívők.

Peter Machado katolikus érsek felháborodásának adott hangot, amiért az indiai hatóságok minden törvényt megszegve jártak el az ügyben.

Teljesen elfogadhatatlan, ami történt, az eset sokkolta a helyi keresztényeket. Tiltakozunk a hatóságok eljárása ellen. A törvényes keretek között a végsőkig elmegyünk, hogy helyreállítsuk a minket ért károkat – mondta az indiai érsek.

A legtöbb vallási indíttatású támadás az ország déli részén lévő Tamil Nadu, Telangana és Andhra Pradesh államokban fordul elő. Azon államokban a legjellemzőbb továbbá a nacionalizmus terjedése, amelyekben megtiltották az áttérést (Uttarakhand, Odisha, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Gujarat és Jharkhand). 

Az Open Doors jelentése alapján Indiában naponta átlagban tizenkét keresztényellenes atrocitás történik. Többségüket hindu nacionalisták követik el, akik szerint az indiai ember csak hindu lehet, nem születhet más vallásúnak vagy térhet át más hitre.

 

Kiemelt képünk forrása a Linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre