Egy év munkatábor után szabadult a keresztényüldözésről író újságíró

Szabadon engedték Roberto de Jesús Quiñones Haces kubai újságírót, aki azért került börtönbe, mert a Kubában tapasztalható keresztényüldözésről tudósított – adta hírül a Breitbart jelentése nyomán a hitradio.hu.

A cikk, ami Haces egy évébe került, egy keresztény házaspár peréről számolt be, akiket azért citáltak bíróság elé, mert gyermeküket magántanulónak íratták volna, hogy az iskolában ne tanítsanak neki marxizmust.

A magántanulói státusz minden formája illegális Kubában, ennek következtében a házaspár két és fél évet töltött börtönben. Azzal vádolták őket, hogy „megakadályozták egy kiskorú egészséges fejlődését” – írja a hitradio.hu.

Az újságírót azért tartóztatták le, mert az ügy erősen kérdőjeles emberi jogi oldaláról kezdett beszélni. Miután a bíróságon neki kiszabott büntetést nem volt hajlandó kifizetni, egy év munkatáborra ítélték.

A jelentés szerint az újságíró egy év alatt 13 kilót fogyott, és azzal az üzenettel bocsátották szabadon, ha tovább folytatja az addigi munkásságát, kompromittáló felvételeket jelentetnek meg róla.

Kiemelt képünk forrása a Cubanet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre