Összetörtek egy Jézus szíve-szobrot

Egy férfi szeptember 16-án besétált El Paso (Texas) Szent Patrick-katedrálisába, és az ott található 90 éves Jézus szíve-szobrot összetörte – írja a Romkat.ro oldal. A rendőrség megtalálta az elkövetőt, a 30 éves Isaiah Cantrellt, akit vandalizmussal vádolnak, marihuánát is találtak a birtokában.

A texasi egyházmegye közleménye szerint a férfi a reggeli imára kinyitott templom szentélyébe lépett, és a főoltár mögött található Jézus szíve-szobrot összetörte. Trini Fuentes, a templom plébánosa azt nyilatkozta, sokként érte a vandál cselekedet, mélységesen elszomorította a szobor elpusztítása. – olvasható a Romkat oldalán.

Mark Seitz püspök is szomorúságának és döbbenetének adott hangot, neki személyes kedvence volt ez a Jézus-ábrázolás. „Karjai szélesre tárva, szeretettel vár, szíve lobog a szeretet tüzétől. Gyakran ebből merítettem inspirációt a szentmise bemutatására készülve” – nyilatkozta a püspök, aki annak örül, hogy személyi sérülés nem történt. Hozzáfűzte, hogy imádkozni fog a kártevőért.

 

Forrás: Romkat.ro