Jezsuita NGO-kat bélelt ki pénzzel Soros

Sajtóértesülések szerint három, nemzetközi tevekénységet folytató jezsuita civil szervezet összesen több mint 1,5 millió dollárt kapott Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától (Open Society Foundations) az elmúlt három évben.

A spanyol ACI Prensa értesülései szerint a La Jesuit Refugee Service Foundation részére 2018-ban 176 ezer 452 dollár támogatást ítéltek meg arra a célra, hogy „támogassák a migránsjogok kidolgozásával kapcsolatos folyamatokat” Latin-Amerikában és a Karib-térségben. A Spanyolországban működő Jesuit Migrant Service (SJM) 2016-ban 75 ezer, 2018-ban további 151 ezer dollárt kapott ugyanerre a célra Soros György alapítványától. 

Az abortuszpárti Soros legnagyobb jezsuita kedvezményezettje az amerikai székhelyű, Worldwide Learning Higher Education (JWL) nevű szervezet,

amely 2016-ban 890 ezer, 2018-ban pedig további 410 ezer dollárt kapott a milliárdostól. Ez a szervezet hálája jeleként (van miért) a Nyílt Társadalom Alapítványt „partnereként” is elismeri.

Az ACI Prensa megkereste mindhárom jezsuita alapítványt a Soroshoz fűződő kapcsolataik után érdeklődve, de csak a JWL válaszolt. Úgy fogalmaztak, a menekültek csupán 3 százalékának van lehetősége a felsőoktatást igénybe venni, a JWL pedig Soros pénze útján ebben nyújt segítséget. Részleteket a hallgatók személyiségi jogaira hivatkozva nem árultak el.

A spanyol lap Santiago de Guatemala jezsuita érsekét, Gonzalo de Villa y Vásquezt is megkereste, akinek a neve Soros guatemalai alapítványához, a Fundación Soros Guatemalához köthető. De Villa y Vásquez azt válaszolta: annak idején nem volt tudomása Soros György „világnézetéről”,

amelynek mindazonáltal szerves része az abortuszpártiság.

A Soros által 1993-ban, Open Society Institute néven létrehozott mai Open Society Foundations számos abortuszpárti kampányt finanszíroz szerte a világon. 2016-ban az alapítvány 1,5 millió dollárt költött a Planned Parenthood botrányának elsikálására, amely amiatt a vád miatt tört ki, hogy a szervezet létesítményeiben abortált csecsemők szerveit és szöveteit értékesítették.

Emlékezetes az is, hogy az ír kormány 2017-ben utasította az Amnesty Internationalt, hogy utalja vissza Sorosnak azt a több mint 160 ezer dollárt, amit alapítványa az abortusz legalizálásának támogatására irányuló országos kampányra adott. 2018-ban a Nyílt Társadalom Alapítvány

200 ezer dollárt adott a csak nevében katolikus, abortuszpárti szervezetnek, a Catholics for Choice-nak.

A fenti értesülések nyomán több vezető véleményformáló is felhívta a figyelmet arra, hogy etikai szempontok alapján vitatható annak a Sorosnak a támogatását elfogadni, aki – például – az abortusz kérdésében azt az álláspontot képviseli, amit a fent írtak demonstrálnak. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre