„Gyáván becsapják az SZFE-s gyerekeket” – Benkő Péter színművész nyílt levelet írt

A kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Benkő Péter is megszólalt az SZFE-ügyben. Nyílt levélben ment neki a lassan nemzetközi méretűvé dagadó hisztériának.

„Alattomos, sunyi, jellemtelen, gyáva dolognak tartom, hogy a fiatalokat, a gyerekeket tűzvonalba küldik”– írja nyílt levelében Benkő Péter, miután leszögezi, nem tudja és nem is akarja magában tartani mindazt, ami felgyülemlett benne a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli tüntetés- és sztrájkhadjárat kapcsán.

Szerinte becsapás elhitetni a fiatalokkal, hogy a saját függetlenségükért állnak ki, vagy az egyetem függetlenségéért, ugyanis „az SZFE soha nem volt független, és különösen az utóbbi harminc évben nem.”

„A fiatalok most a felbujtókért állnak ki”– fogalmazott Benkő.

Forrás: MTI

A szóban forgó felbujtókat a színművész felelőtlen kismamához hasonlította, aki maga előtt tolja a gyerekét a babakocsiban, „mikor a nagy forgalomban – nem a zebrán – át akar kelni a másik oldalara. Majd megáll a forgalom, a gyereket úgysem ütik el.”

Benkő Péter egy felhívással zárja nyílt levelét, melyben arra kéri „szabad gondolkozó” polgártársait, hogy engedjék meg neki is szabadon megfogalmazni gondolatait.

„Fehér vagyok, hetero és hiszek Istenben. A liberalizmusban nem.”

Free Magyarország! – zárja nyílt levelét a Turay Ida Színház művésze.

A teljes nyílt levél itt olvasható.

 

Kapcsolódó anyagaink:

Szabadítsuk fel a Színművészetit, elvtársak? Hát épp azt csináljuk!

Kiskanálkát a forradalmároknak!

Mutass még egy olyan országot, ahol az értelmiség egy része külföldre jár rinyálni!

Ungváry Zsolt: A kopasz énekesnő

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre