Eljöttem, hogy áldjam – Tim Hughes énekével dicsőít az egész világ

Ki ne ismerné Tim Hughes számtalan nemzet nyelvére lefordított énekét? Az egész világot bejárt, lemezen 2001-ben megjelent dal szépen állja az idők próbáját: ma is keresztények sokasága dicsőíti vele Istent. Az imádás, leborulás, odaadás és Isten nagyságának örök bibliai üzenete nem engedi a feledés homályába merülni ezt a könnyűzenei számot.

Tim Hughes a londoni HTB dicsőítésvezetője. Ez a közösség indította útjára az Alfa kurzust és a Worship Central csapatát is, amelynek alakításában a szerzőnek oroszlánrész jutott. Tim nem elégszik meg azzal, hogy csupán a saját dicsőítő szolgálatát lássa el: feladatának tekinti, hogy kiképezze a dicsőítők táborának utánpótlását. Az ismert dicsőítésvezetők segítik a náluk fiatalabbakat.

,,Azt hiszem, az egyháznak kétségtelenül szüksége van arra, hogy elfogadja azt a kreativitást, szenvedélyt és hitelességet, ami létrejöhet az imádatban.

Ez csak akkor fog megtörténni, ha képezzük a vezetőket. Nagyban kell gondolkodnunk.

Meg kell változnunk, fejlesztenünk és éltetnünk kell ezt az utat és azt is, ami azon túl van. Ez lesz a kulcsa az egyháznak a társadalom megváltozásához” – vallja a Dove-díjas Tim Hughes, akit ha egyetlen kifejezéssel kellene jellemeznünk, akkor az az Isten iránti szenvedély lenne.

A Worship Central dicsőítésvezetőknek tartott kurzusain az anglikán Tim és csapata fontosnak tartja felhívni rá a résztvevők figyelmét, hogy a legfontosabb szempont a dicsőítés során, hogy hallgassunk Istenre. Iránymutatásaikban kiemelik, hogy a zenei szolgálattevőknek engedniük kell érvényre jutni Isten vezetését a dal alkotási fázisától kezdve egészen annak előadásáig. Mindez rendszeres napi időtöltést igényel Istennel, amely élő kapcsolatot feltételez vele. 

Énekeljük ezt az éneket szívünk és életünk teljes odaadásával! Fejezzük ki hálánkat Istennek, hogy bűnös voltunk ellenére értünk adta önmagát, szolgává lett és megmentett! Fel sem tudjuk fogni, milyen nagy volt ez az áldozat! „Eljöttem, hogy áldjam, csodáljam, imádjam…”

 

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

 

Szakmai nap templomi gitárosoknak

Online keresztény könnyűzenei képzés indul Sacro Song néven

Kiemelt képünk forrása az előadó hivatalos Facebook-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre