Ateisták szerint alkotmányellenes bibliai idézetet megosztani

A Szabadság a Vallástól Alapítvány (FFRF) szerint a Bibliából származó idézetek megosztása sérti az amerikai alkotmány első záradékának előírásait, elsősorban a nem vallásos szavazók érzelmeit.

Levélben szólította fel Bill Cassidy kongresszusi képviselőt egy amerikai ateista csoport arra, hogy tartózkodjon a vallásos témájú üzenetek megosztásától a Facebookon – adta hírül a V4NA hírügynökség.

A wisconsini székhelyű Szabadság a Vallástól Alapítvány (Freedom From Religion Foundation, FFRF) szerint amikor egy választott kormánytisztviselő a hivatalos kormányzati platformokat, így például Facebook-oldalát használja személyes vallásos meggyőződésének népszerűsítésére, akkor megsérti az Egyesült Államok Alkotmánya első módosításának szellemiségét.

A szervezet egyúttal felszólította a képviselőt, hogy hagyja abba a Bibliából származó idézetek megosztását a közösségimédia-csatornákon.

Bill Cassidy, Louisiana állam republikánus szenátora egy független keresztény felekezet tagja, amely a Louisianai Állami Egyetem (LSU) kampuszán tartja istentiszteleteit. A hívő szenátor minden vasárnap a szentírásból származó verseket tesz közzé a kongresszusi beszámolói mellett. 

Az ateista csoport  követeli, hogy Cassidy szenátor törölje az összes vallásos jellegű bejegyzését a közösségi médiából, és a jövőben tartózkodjon a bibliai idézetek közzétételétől.

Az FFRF szerint egy „aggódó louisianai lakos” tájékoztatta a csoportot Cassidy gyakorlatáról, azt állítva, hogy a szenátor vallásos jellegű posztjai „elidegenítik a nem keresztény választókat”, a saját közösségük pedig „kívülállónak tekinti őket”.

Az FFRF álláspontja szerint azáltal, hogy valaki kizárólag vallási értelemben fejezi ki az érzelmeit, illetve kizárólag egy vallás szent könyvéből idéz, szükségtelenül rekeszti ki a közösség jelentős részét – számolt be az atesiták leveléről a Disrn.com.

Hozzátették: függetlenül a szándéktól, ezek a közösségi médiában megjelenő üzenetek azt sugallják a kisebb vallások követői, valamint az ateista választók számára, hogy a politikában való részvételük kevésbé értékes, mint a keresztényeké.

Ateista mozgalomnak köszönhetően szűnnek meg az imaalkalmak egy amerikai városban

Az ateisták nyomására mégis eltávolítják a keresztet Missouriban, de nem úgy, ahogy szeretnék

Egy ateista csoport több mint 1000 iskolát figyelmeztetett, hogy ne látogassák meg Noé bárkáját

Forrás: V4NA

Kiemelt képünk forrása a Twitter.

Iratkozzon fel hírlevelünkre