Egy ateista csoport több mint 1000 iskolát figyelmeztetett, hogy ne látogassák meg Noé bárkáját

A 777blog számolt be róla a tavalyi év végén, hogy bibliai leírások alapján Kentuckyban megépítették Noé bárkáját. Az előadóteremmel, állatsimogatóval és étteremmel is rendelkező monstrum kiváló programlehetőséget kínál iskoláknak és családoknak. A Freedom from Religion Foundation ez ellen kelt fel.

 

Amerika egyik vezető ateista csoportosulása több mint 1000 iskolának írt levelet, arra szólítva fel őket, hogy ne menjenek el az Answers in Genesis (Válaszok a Teremtésben) nevet viselő kreacionista élményparkba.

Az államok szerte 31 000 tagot számláló Freedom from Religion Foundation (FFRF) öt állam iskoláival vette fel a kapcsolatot, hogy figyelmeztesse őket: egy kirándulás a Teremtés Múzeumba megsértené az amerikai alkotmány első módosításának záradékát – írja a The Christian Post.

Ken Hamről, az egész bárka-vállalkozás megalkotójáról így ír az FFRF:

“Ham a kezdetektől fogva tisztában volt a park térítő természetével. Azonban Ham azt állítja, a törvény az ő oldalán van, ami nem igaz. Egy iskola által megszervezett kirándulás ide, megkérdőjelezhetetlenül alkotmányellenes lenne.”

Ham egy blogban válaszolt az FFRF levelére, melyben kifejti, hogy miért nem minősülhet alkotmányellenesnek az iskolák számára az Teremtés Múzeumba való ellátogatás.

“Ahogy vezető emberi jogi ügyvédek is elmondják majd Önnek, amennyiben a Bárkába vagy a Múzeumba tett osztálykirándulás objektív módon a világvallások, irodalom és a történelmi interpretáció stb. tanítására szolgál, úgy a kirándulás egy oktatási tapasztalat. Ha a Bárkába vagy a Múzeumba hozott tanulóknak azt mondja a tanáruk, hogy a vallási hátteret igazságként kéne elfogadniuk, annyiban elismernénk, hogy az Alkotmány záradéka – ahogyan a bíróságokon manapság értelmezik – sérülne”- írta Ken Ham.

Az FFRF levele emellett azt is felhozza, hogy a múltban Ham elismerte, hogy az általa létrehozott parkokat evangelizációs szándékkal is tervezte, ahogy egy 2016-os nyilatkozatában is áll: “Igen, az a szándékunk, hogy a Király dolgában munkálkodjunk, míg el nem érkezik.”

Ken Ham máshol így fogalmazott:

“Ami azt illeti, szeretném látni, hogy az ügy eljut a Legfelsőbb Bíróságra, hogy az ateista szájhősöket, akik Amerika-szerte csak pusztítást hoznak a polgári szabadságjogok terén, megállítsák.

Mindenkit emlékeztetni kell arra, hogy az FFRF valójában egy nagyon kicsi ateista csoport, akik egyre jobban támadják Amerika kereszténységét, hogy minden iskolában, és tulajdonképpen az egész kultúrában érvényre juttathassák az ateista világnézeteiket.”

Varga Gergő Zoltán

 

Kép forrása: Answers in Genesis

Iratkozzon fel hírlevelünkre