A TikTokon ígért pénzt a keresztényeknek, ha áttérnek az iszlámra

Augusztus folyamán került ki a TikTokra egy olyan videó, amelyen egy aranyláncokkal túldíszített muszlim üzletember pénzt kínál fel keresztényeknek az iszlámra való áttérés fejében. Az ügy rendesen feltüzelte Pakisztán keresztény közösségeit.

„Az emberek mindenféle hülye kihívásokat küldözgetnek másoknak, én viszont egy olyan ajánlatot teszek, amilyet korábban még senki más” – kezdte mondandóját Mian Kashif Zameer a TikTok videómegosztón.

„Ha egy keresztény áttér az iszlámra, 200 000 rúpiát adok neki; ha az egész család áttér, egymilliót. Fogadjátok el az iszlámot, ez a legjobb vallás!”

A közel kétmillió forintos – 30 ezüstpénzként – felkínált jutalom mélyen sérti a pakisztáni keresztény közösségeket, melyek tagjainak eddig sem csak a munkaerőpiacon kellett súlyos diszkriminációval szembenézniük, de alapvetően is másodrendű állampolgároknak számítanak hazájukban.

„Ez egy újabb hulláma a országban megjelenő keresztényellenességnek” – közölte Victor John atya az International Christian Concernnel. Hozzátette: „Ez figyelmeztetés mindannyiunk számára.

A keresztényeknek eddig is sok emberrablással, erőszakos áttérítéssel, hamis vádaskodással és földelkobzással kellett szembenézniük. Ez az ember most egy még veszélyesebb fenyegetést mutatott be számunkra.”

John atya kifejezte aggodalmát Pakisztán keresztényeiért, majd kijelentette: „a hatóságoknak keményen fel kell lépniük ez ellen az ember ellen” a vallásszabadság védelmében.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Csak keresztényeket alkalmaznak a csatornatisztítási feladatokra Pakisztánban

Ilyen a #metoo egy pakisztáni keresztény kisfiú esetében

Kiemelt képünk forrása a linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre