Szólóban, mégsem egyedül!

Czinke Máté a NEK himnuszának szólistája

A Kovács K. Zoltán Alapítvány újra jelét adta annak, hogy határozottan elkötelezett a keresztény könnyűzene fejlődése mellett. Ennek érdekében a The Sign zenekar tagjaival készítettett el egy tíz részes oktató videósorozatot, amely hamarosan minden érdeklődő számára elérhető lesz a szervezet videómegosztóján.

A dicsőítő könnyűzene egyik karakteres hangszere a szólógitár, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hogyan vesszük azt a kezünkbe. Az exhibicionista használattal éppen ellentétes eredményeket érhetünk el. Az Isten dicséretére összegyűlt közösség tagjait a rossz hangszeres tudással és a helytelenül megválasztott stílussal eltántoríthatjuk eredeti magasztos céljuktól.

Czinke Máté, a The Sign együttes frontembere másodmagával arra vállalkozott, hogy a kezdetektől, egészen az alapoktól mutatja be a szólógitározás tudományát, így mindenki, aki arra vágyik, hogy ilyen módon gazdagítsa a keresztény üzenetű dalokat, kellő tudást szerezhet hozzá akár már a kezdő szinttől.

Feltétel nélküli szeretet – ezt üzeni a The Sign

– A szeptemberben nyilvánosságra kerülő 10 részes videósorozatunkban a gitározás alapjait fogjuk kivesézni könnyen érthető, de szakmaiságát tekintve maradéktalan formában. Szeretettel ajánljuk minden kedves gitározni vágyónak, aki először fog hangszert a kezében. És azoknak is, akik már muzsikálnak, ám szeretnék az elvi és gyakorlati alapokat felfrissíteni. Ezen a területen az életkori különbség nem kizáró ok – nyilatkozta Czinke Máté, a videósorozat egyik oktatója.

Hozzátette: – Szó szerint a nulladik mérföldkőtől vágunk bele ebbe a kalandba, kezdve a gitárok típusaitól, a funkcióján keresztül, a megfelelő gitártartás és pengetésen át, egészen az első akkordok lefogásáig – mondta a The Sign Szikra-díjas énekes-szólógitáros előadója, aki szerint

kellő gyakorlás mellett a sorozat végére minden résztvevő képes lesz szinte bármilyen könnyűzenei művet eljátszani gitáron.

– Az ide vezető utat szerettük volna kikövezni ezzel a 10 részes sorozattal, mert ez akkora szabadságot fog adni nektek, hogy később könnyedén ihletést kaphattok a dalszerzéshez is – biztatott a részvételre a Kovács K. Zoltán Alapítvány által támogatott sorozat készítője.

 

További olvasásra ajánlott írásunk:

Új pályázat támogatja a keresztény könnyűzenészek képzését

Ká a köbön: Keresztény könnyűzenei konferencia

A kiemelt képet a Vasárnap.hu készítette.

Iratkozzon fel hírlevelünkre