Esztergomban egyházi szálláshelyet adtak át

Átadták Esztergomban az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt időszakban megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása, megújult a Szent Anna-templom és ebbe a sorba illeszkedik az Adalbert Hotel új szárnyának kialakítása.

Soltész Miklós kiemelte, az ingatlan kiszolgálja majd a 2021 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjait is.

Az épületet rövid szertartás keretében megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. MTI/Máthé Zoltán

Kovács Viktória, a Szent Adalbert Központ igazgatója elmondta, a hotel Szent Tamásról elnevezett szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel. Az épületben egyszerre 110 vendéget fogadhatnak 56 szobában.

A szobák közül 13 egyágyas, 36 kétágyas, továbbá 6 apartman és egy kétlégterű, családi lakosztály található benne. A hotel másik épületrészében 38 szoba található 80 férőhellyel.

A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező épület kielégíti az üzleti vagy szabadidős céllal Esztergomba érkező látogatók igényeit.

Szállodai szoba az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyában az átadás napján, 2020. augusztus 31-én. MTI/Máthé Zoltán

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye beruházásában megvalósult fejlesztés teljes költsége meghaladta az 1,2 milliárd forintot, melyet több állami támogatásból finanszíroztak – ismertette Kovács Viktória.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre