Tízezer pedagógus kap bruttó ötszázezer forint egyszeri juttatást

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett videóban, az Életközelben című sorozat legújabb részében.

Kásler Miklós közölte: a kormány úgy döntött, hogy négyszáz hátrányos helyzetű településen dolgozó 10 500 pedagógus és „az oktatást segítő kolléga” kap ilyen juttatást a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásáért. Hozzátette: június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, de a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot. Kiemelte:

a kormány több mint hatmilliárd forintos programjának éppen az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek be tudják hozni a lemaradást,

minél kevesebben hagyják el az iskolát végzettség nélkül, egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását. – Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó több mint tízezer ezért a – január 31-éig tartó – felzárkóztató munkájáért kapja a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást – tette hozzá.

A miniszter a videóban sikeres tanévet kívánt az ország valamennyi pedagógusának, a diákoknak pedig azt, hogy gazdagodjanak ismeretekben is és lélekben is. Kásler Miklós beszélt a koronavírus-járványról és a várható intézkedésekről is, mert „rendkívül dinamikusan emelkedik” a fertőzés a világ legtöbb részén. „Az előzetes becslések szerint a világjárvány 60 millió embert érintett volna, ugyanakkor (.) a várható szám most már 120 millió” – mondta. Hozzátette:

Magyarország közvetlen környezetében is nő a fertőzöttek száma, ami rendkívüli veszélyt jelent az országra, mert az onnan idelátogatók magukkal hozzák a vírust.

Készültségi állapotban kell maradni, ami – fejtette ki – azt jelenti, hogy folyamatosan figyelik a járvánnyal kapcsolatos összes körülményt, és – ennek megfelelően – rendkívül gyorsan meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket. Az oltóanyaggal kapcsolatban a miniszter közölte, hogy biztató klinikai vizsgálatok, kutatások indultak el, amelyeknek várják az eredményét. – Magyarországon csak akkor kerül majd forgalomba az oltás, ha hatásos lesz, az emberi szervezetre semmilyen káros hatása nincs, és még késői szövődményeket sem okoz – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Életközelben 11. rész

❗️Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az Életközelben videósorozat legújabb részében.➡️ A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 2020. augusztus 26., szerda

MTI

A videó forrása: Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldala; Kiemelt képünkön: Diákok a felzárkóztató órán a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tantermében 2020. június 2-án.  Fotó: MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre