Pintér Béla bevonult katonának

A keresztény könnyűzenei előadó napokban megjelent énekének toborzó hangulata, menetelést idéző dinamizmusa arra hívja hallgatóját, hogy a győztes oldalra álljon. Pintér Béla a legjavából – megfűszerezve egy csipetnyi Rend Collective-vel: tökéletes kombó! Igazi nyárvégi, tüzes nóta, ami erőt és lendületet adhat nekünk az évkezdésben megbújó monotonitással szemben.

Pintér Béla újra a lényegre tapintott rá az általa szerzett énekben: küzdelemben élünk, de már tudjuk, mi lesz a csata végkimenetele. A szerző ugyan nem nevezi nevén a „Fővezért”, de könnyen kitalálhatjuk, hogy a kereszten önmagát értünk feláldozó, minket megváltó Jézus Krisztusról beszél – aki volt, aki van, és aki örökké él.

A szellemi harc nem a saját kiválóságunk miatt dől el a javunkra, hanem annak ereje által, akinek kezében ott van az egész világ. Ugyanakkor ez a mindennapi életünkben jelen lévő csatatér arra hív bennünket, hogy mi is kivegyük a részünket a küzdelemből. Itt majd eldől, ki mennyit ér, ki melyik oldalon áll valójában. Nincs középút – mindenkinek döntenie kell.

Ez a sürgetés ma talán még kiélezettebben jelentkezik; aki nem dönt, az a passzivitásával mégis állást foglal.

Bár a dal játékos könnyedséggel festi le a csatamezőt, ha komolyan vesszük kereszténységünket, Isten mindennapi hadjáratokat bíz majd ránk. Itt nem a lájk számít már – ahogy a szerző fogalmaz –, nem érdekes az sem, hogy ki mit mond, vagy hogy ki néz minket – esetleg – hülyének… Egyedül a győzelem a fontos, amely már borítékolható, ha beleállunk a küzdelembe, amit térden állva tudunk a legbiztosabban megvívni.

Nem csak a dal üzenete és ritmusa tüzel fel bennünket erre a szellemi csatára. A videoklip profin váltakozó képi elemei is hordozzák ezt a tüzességet, így a dalt nemcsak hallgatni, de végignézni is jó.

Hallgassuk, nézzük tehát ezt az új dalt, álljunk be mi is a csatasorba Pintér Bélával és a Fővezérrel!

Gável András

 

További olvasásra ajánlott írásunk:

Minden időmet Istennel töltöm – Pintér Béla a Vasárnapnak

Álljon fel az Istent imádó zenei hadsereg!

A kiemelt képünk a hivatalos videoklip részlete.

Iratkozzon fel hírlevelünkre