Egy vagyont fizettetnek ki az online bibliaóráért a kínai férfival

Kínában, ha valaki megkerülné a Kínai Patrióta Katolikus Egyesületet, az állam számára egyedüli módon elfogadható „vallási” intézményt, a „föld alá kényszerül”.

Augusztus 11-én levél érkezett egy keresztény férfihoz Jünnanban, a helyi Etnikai és Vallási Ügyek Hivatalától (ERAB), mely szerint „illegális vallási edukációs tréning” megtartásával vádolják – számolt be a persecution.org.

Az Igazságosság Keresztény Szövetsége közzétette, hogy Zhang Wenlit 20 000 kínai jüanra, közel 850 000 forint pénzbírságra büntették a tevékenysége miatt. Az indoklásban az ilyenkor szokványos, 2018-as, vallási ügyeket szabályozó törvény 41-es cikkelyét idézték, amely megtiltja a nem vallásos (értsd: a kínai állam által nem szabályozott/elismert) szervezeteknek, csoportoknak, iskoláknak, hogy vallásos tréningeket, tehát hittanórákat, bibliaórákat, képzéseket tartsanak.

A levélben hivatalos felszólítást is kapott tevékenységeinek felfüggesztésére, ám amennyiben valamivel nem értene egyet, három napon belül levélben válaszolhat az ERAB-nak.

Az eset jól példázza, hogy a keresztényeknek most már nem csak a „fizikai” összejöveteleit monitorozzák a hatóságok, de az online tevékenységüket is állandó figyelemmel kísérik.

 

Kiemelt képünk forrása az International Christian Concern Facebook-oldala. A fotó Zsedzsiang tartomány nagyszabású kereszt-eltávolító kampányának egyik állomásán készült.

Iratkozzon fel hírlevelünkre