Öt férfit végeztek ki Nigériában

A terroristák az Iszlám Állam mintájára felvételen rögzítették, ahogy fejbe lövik az öt nigériai férfit.

Harmincöt másodperces felvétel került fel a Youtube videómegosztó csatornára, amelyen az látható, hogy öt keresztény férfi térdel, majd parancsszóra a mögöttük álló, maszkot viselő terroristák hidegvérrel agyonlövik őket.

A kivégzés előtt az egyik iszlamista megfenyegette a keresztényeket, hogy ha nem hagynak fel a Biblia tanításának követésével és nem térnek át az iszlámra, akkor rájuk is ez a sors vár – közölte a Morning Star News.

Minden olyan hitetlenre ez a sors vár, aki a keresztény hitre tanítja a muszlimokat – hangzott el a felvételen.

A helyi források szerint az öt kivégzett férfi közül három az éhínség felszámolásáért Chibokban küzdő karitatív szervezet alkalmazottja volt – közölte a Linga.org.

A nigériai hatóságok forrásai szerint a másik két férfi valószínűleg muszlim volt, ők együtt dolgoztak a keresztény szervezettel. A terroristák eleinte félmillió dolláros váltságdíjat kértek a szabadon bocsátásukért, később azonban mégis kivégezték őket keresztény társaikkal együtt.

A hidegvérű mészárlásért senki nem vállalta a felelősséget, de a nigériai kormány szerint az Iszlám Államhoz köthető Boko Haram iszlamistái hajtották végre a szörnyű mészárlást.

A témában olvasásra ajánljuk:

Négy segélyszervezeti munkást rabolt el a Boko Haram

Nigériában újabb vérfürdőt rendezett a Boko Haram  

A Boko Haram tagjai több mint száz csádi és nigériai katonával végeztek

Kiemelt képünk forrása a Linga.org.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre