Az ördög ügyvédjei – ösztöndíjprogramot hirdetett a sátánista egyház Amerikában

Megesett a szívük a tanulni vágyó fiatalságon...

Hazugságokra épül – nem meglepő módon – az amerikai sátánista egyház (The Satanic Temple), amely most épp ösztöndíjprogramjával rohasztja a tengerentúli társadalmat.

A szabad vallásgyakorlás kétélű fegyver, főleg akkor, ha egy állam az olyan devianciák fölött is képes szemet hunyni, mint egy magát egyháznak, kvázi vallásos intézménynek definiáló szervezet, amely mindenhol azt hirdeti magáról, hogy bizony semmilyen vallásosságot nem képvisel, sőt – épp azért jött létre, hogy a természetfelettit mint fogalmat kiirtsa az emberiség kollektív tudatából.

A sátánista társaság egyik alapítója, Malcolm Jarry a CNN-nek adott interjújában elmondta, hogy két kérdésre kell felelniük azoknak a végzős diákoknak, akik igényelnék az ösztöndíjprogramjukat. Az első arra vonatkozik, hogy a társaságuk által meghirdetett hét tan melyike jellemző rájuk – a második pedig arra kéri őket:

fejtsék ki egy negatív tanárélményüket, beszéljenek arról az oktatóról, aki belegázolt a lelkükbe, aki aláásta az önbizalmukat, aki miatt gyűlöltek minden egyes percet, amikor az iskolapadba kényszerítették őket.

Az ördög ügyvédje program egy hozzájuk forduló diák miatt indult el, aki iskolájában megpályázott egy ösztöndíjat, melyhez szükséges volt egy vallási szervezet támogató levele. Jarryt szíven ütötte, hogy ajánlásukkal a lány nem kapta meg az igényelt támogatást, így elhatározta, elébe megy a problémának és létrehozza a maga ösztöndíjprogramját. A kétszer 500 dolláros ösztöndíjra eddig 50 jelentkezést fogadtak be.

De mi is ez a sátánista egyház?

A 2013-as alapítású The Satanic Temple nem összekeverendő a hírhedt Anton Szandor LaVey által még a ’60-as években alapított Church of Satannal (itthon is jelen vannak, a Sátán Egyháza néven futnak). A két szervezet erőteljesen fúj egymásra. Míg a Church vehemensen kritizálja a Temple kampányait és megnyilatkozásait, azt hirdetvén, hogy ők a sátánizmus igaz képviselői, addig a modernebb kistestvér egyszerűen keresztül néz az idősebb szervezeten.

A szervezet sosem titkolta, hogy tagjai valójában az antikrisztus követői és imádói, a Temple viszont a modern, a tudományt mindenek fölé helyező embert kívánja megszólítani a mindent tagadás eszközével, miközben folyamatosan a hagyományos értékek, illetve kifejezetten a kereszténység ellen lázadnak.

Lobbiznak az abortuszért, valamint a házasság intézménye, a tekintély és a társadalmi normák ellen. 

Csak egy pár tevékenységüket emeljük ki az elmúlt évtizedből:

2013-ban Pink Masst, azaz rózsaszín misét tartottak, reflektálva a sátánista fekete mise szertartására, a Westboro-i Baptista Egyház alapítójának sírja felett, többek közt ezzel is propagálva a melegeket.

2014-ben azonban fekete misét is szerveztek – nem máshova, mint a Harvard kampuszára, azonban a helyi érsekség és az egyetemi dolgozók heves ellenálásának köszönhetően az esemény helyszínét végül megváltoztatták.

Kampányolnak a Planned Parenthood abortuszklinika tevékenysége mellett. Többször szerveztek ellentüntetést a klinika előtti életvédők demonstrálására kontrázva…

Az olvasóra bíznánk annak eldöntését, hogy mennyire válik a társadalmak épülésére az ilyen szervezetek létezése.

 

Kiemelt képünkön a The Satanic Temple springfieldi szobra látható, amely egy almát tartó női kezet ábrázol, mely köré kígyó fonódik. Felirat hirdeti: a tudás a legnagyobb ajándék. A szobrot az illinoisi állami székházban állították fel egy karácsonyfa mellett. Forrása a Facebook/The Satanic Temple – Chicago Chapter.