Négy segélyszervezeti munkást rabolt el a Boko Haram

I feel like a king in my Buggy

Rengeteg tragikus esemény köthető a Boko Haram nevéhez, de különösen szomorúak azok a hírek, amelyek a nyomor közepén önzetlenül cselekvő emberek ellen indított támadásokról szólnak.

A Boko Haram múlt héten új videót tett közzé, amelyben nagy nemzetközi segélyszervezetek négy elrabolt munkatársa szerepel. Az International Rescue Committee egyik foglyul ejtett dolgozója a videóban azzal a kéréssel fordul a szervezetéhez, hogy szabadítsák ki őt és elrabolt társait.

Nem ez az első eset, hogy az Action Against Hunger, a REACH, illetve az IRC munkatársai terroristák kezére kerülnek. A fogságból aztán ritkán szabadulnak élve, mivel a terrorszervezet számára különösen is terhesek azok a személyek, akik a széteső világ legalább egy apró darabjának összetartásán munkálkodnak.

A tavalyi évben több keresztény segélyszervezeti dolgozót rabolt el és végzett ki a Boko Haram, mint előtte bármikor – írja az International Christian Concern. 2019 karácsonyán tizenegy keresztényt végeztek ki.

Lassan, talán túl lassan is, de biztosan terjed a világban a hír, hogy Nigériában tudatos népirtás folyik a keresztények ellen. 

Ha a világ felemeli a hangját a zsidók és az örmények érdekében, úgy a nemzetközi közösségnek kötelessége elébe menni a most zajló eseményeknek is.

Kiemelt képünk forrása az ICC.