Nigériában újabb vérfürdőt rendezett a Boko Haram  

Az iszlamista fegyveresek megöltek legalább húsz katonát és több mint negyven civilt, valamint megsebesítettek több száz embert két támadás során szombaton az északkelet-nigériai Borno államban – számolt be az MTI.

Helyiek beszámolója szerint a támadók nehézfegyverekkel érkeztek Monguno körzetébe, ahol több nemzetközi nem kormányzati szervezet is tevékenykedik. Megrohamozták a kormányzati épületeket és megöltek húsz katonát. A lövöldözés három órán keresztül zajlott.

Zanna Gubbio, a tartomány kormányzati tisztviselője szerint a civil lakosság egy része épp az állatait legeltette, amikor megjelentek az iszlamista fegyveresek és arra kényszerítették őket, hogy egy csoportba álljanak. Ezek után válogatás nélkül tüzet nyitottak a fegyvertelen  emberekre.

Az áldozatok között sok nő és gyermek volt – közölte a Linga.org.

Több száz civil megsebesült, a helyi kórházat elárasztották az ápolásra szorulók. A fegyveresek felgyújtották a helyi rendőrőrsöt és megrongálták az ENSZ által használt épületet is.

A helyieknek szórólapokat osztottak szét, amelyeken azt üzenték nekik, ne működjenek együtt a hadsereggel, a fehér nyugati keresztényekkel és más „hitetlenekkel”.

Nagyjából ezzel a támadással egy időben fegyveresek betörtek Nganzai körzetébe is, ahol negyven helyi polgári lakossal végeztek.

Legutóbb kedden a Boko Haram terrorista szervezet tagjai legalább 69 embert gyilkoltak meg Borno államban.

A Boko Haram Nigériában 2002-es megalakulása óta csaknem 27 ezer embert ölt meg, a terrortámadások miatt pedig további 2,5 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése.

 

Forrás: MTI, Linga.org.

Kiemelt képünk forrása a Linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre