A lépcsőházban énekeltek gregoriánt

A Kings Return névre hallgató, négyfős acapella énekegyüttes július 3-án tette közzé azt a videófelvételt, amelyen egy dallasi lépcsőházban énekelnek. A környezet semmit sem vesz le abból a finomságból és tapintatból, ahogyan az énekesek a VIII. századi katolikus antifónához nyúltak.

Meglepő, hogy mekkora népszerűség övezte a közreadott felvételt. Csak a Facebookon 920 ezren tekintették meg és 22 ezren osztották meg eddig. Az Ubi Caritas című darabot legtöbbször a nagycsütörtöki lábmosás szertartása során szokták énekelni.

„Ahol szeretet és jóság, Ott van Istenünk. Jézus szeretete ugyanabban a testben egyesít bennünket. Féljük és szeressük az élő Istent, a Mindenható Istent. Szeressük egymást szívből igazságban, alázatosságban” – hallhatjuk az antifóna örök érvényű üzenetét.

A 2016-ban debütált Kings Return csapata nem számított ekkora sikerre, maguk is meglepődtek a fogadtatáson. Valljuk be őszintén, mi magunk sem gondoltuk volna, hogy a popzenével vetekedő népszerűséget vívhat ki magának pár nap leforgása alatt egy gregorián mű. Minden bizonnyal sokat számított az is, ahogy a tagok azt előadták, mert azon hitelesen süt át a megélt szeretetük Isten iránt, amelyet a nevükben is képviselnek:

„Ez arra emlékeztet minket, hogy testvéreink őrzői vagyunk, és hogy tiszteljük királyunkat, Jézust, aki megígérte, hogy visszatér”.

És valóban Isten jelenlétét fedezhetjük fel az életünkben, ha gyakoroljuk a környezetünkben a testvéri szeretetet, amelyből ma olyan nagy hiány jelentkezik. Talán éppen ezért érinti meg a hallgatók szívét a Kings Return „Ubi Caritas” című dala. Engedjük, hogy hasson ránk az előadásból is áradó letisztult szeretet és békesség!

Forrás: Katolikus.ma

A kiemelt képünk a közzétett videó részlete.

További olvasásra ajánlott írásunk:

A gregorián a katolikus könnyűzene számára is etalon