A baloldal szerint Hitler nem is volt náci?

„A Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg!” - ezt mondta László Imre, a Gyurcsány-párt újbudai polgármestere a legutóbbi képviselőtestületi ülésen. Egyértelmű, szikár és világos szavak. Mégsem követték azok a tettek, amelyek ilyenkor elvárhatóak lettek volna.

László Imre szerint Hitler tehát megérdemelte, hogy a Time az év emberének választotta, méghozzá szerinte azért, mert Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok. A DK-s politikus ezután úgy magyarázkodott, hogy élete legszerencsétlenebb kijelentését tette és mindenkitől elnézést kér. Hogy lehet-e ilyen szavakért elnézést kérni, azt mindenki ítélje meg maga.

Hogy ezek után a helyén maradhat-e a XI. kerület polgármestere, az azonban már a saját politikai közösségéről árul el mindent.

Márpedig az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, nem mond le és nem is szólítják fel erre. Nem sokan vállalkoztak arra a baloldalon, hogy megvédjék László Imre kijelentéseit, de ebben a helyzetben a csend legalább annyira árulkodó. Csendben maradt a kisebbségek jogaiért ha kell, ha nem kiálló Gyurcsány Ferenc és csendben maradt az a Karácsony Gergely is, aki nemrég harcosan nácizta le a Deák téren hidegvérrel megölt társukra emlékező fociultrákat.

Márpedig ez a mostani egy remek lehetőség lett volna arra, hogy a baloldal bebizonyítsa: komolyan veszi a saját maga által felállított szigorú mércét. De nem így tett.

Pedig oly’ könnyedén játsszák ki a náci, vagy az antiszemita kártyát jobboldali politikusok és véleményformálók ellen. Oly’ könnyen törtek derékba karriereket egy-egy olyan kijelentésért, amely még csak nem is volt félreérthető, de ők bele tudták magyarázni azt, amit akartak. Nem véletlenül.

A balliberális politika és sajtó 30 éve gondosan építgeti a “jobboldal náci és antiszemita” képet. Most azonban nincs tovább, most végleg lelepleződött, hogy mennyire hiteltelen és aljas ez a kép.

És éppen a sajátjuk leplezte le őket. Mi nem vártunk mást csak azt, hogy a saját, eddigi, állítólagos mércéjük szerint járjanak el most is: távolítsák el a közéletből László Imrét. Ez azonban nem fog megtörténni. De miért is vártuk el ezt abban a politikai környezetben, ahol Karácsony Gergely azt mondhatja – korábbi álláspontját felülírva -, hogy Gyöngyösi Márton nem zsidózott és ahol Niedermüller Péter rémisztő képződményként beszélhet a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiról.

Messze még a frigy, de a szélsőjobb és a szélsőbal már flörtöl egymással. Legyünk résen, mert ez a szerelem pusztító lesz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre