Rétvári: A baloldal kórházakat záratna be

Rétvári Bence

A Fidesz-KDNP parlamenti államtitkára szerint a baloldal kormányra kerülése után nem csak újra bevezetnék a vizitdíjat, de be is zárnák a kórházak 45 százalékát.

Rétvári Bence parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferencet idézte, aki azt mondta, a Fidesz ellenzéki pártként megakadályozott egy „valóságos, progresszív, stratégiai reformot”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a Gyurcsány által emlegetett reform a vizitdíj bevezetéséről, és a kórházak bezárásáról szólt. Ha annak idején a Fidesz nem avatkozik közbe, a már négy bezárt kórház mellett az országban működő kórházak majdnem felét bezáratták volna.

A KDNP képviselője úgy látja, a baloldal egészségügyi politikai törekvései egyre egyértelműbbek. Pár nappal ezelőtt László Imre, a DK egészségügyi szakembere azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy Magyarországon indokolatlanul sok kórház működik. Szerinte a jelenlegi 170 kórházból 60-at be kellene zárni.

Rétvári felhívta a figyelmet, hogy a frissen tett nyilatkozatok alapján hasonló intézkedésekre számíthatunk, ha esetlegesen újra baloldali kormány lesz. 

Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre