Egy kiváló muzsikus a háttérből: Stu G

Az egész világon ismert Delirious? 2009-es feloszlása talán még a zenekar tagjait is váratlanul érte. A nem csak a keresztény könnyűzene műfajában topnak számító banda zenészei nem tudták nem folytatni a muzsikálást, jóllehet immár külön utakon járnak. Stuart David Garrard, ismertebb nevén Stu G folyamatosan énekel és dalokat ír – a legnagyobb előadók munkáját segítve a második vonalból.

Martin Smith, a híres brit dicsőítő zenekar frontembere úgy nyilatkozott Stu G-ről, hogy „nem ismer jobb gitárost nála”. Hozzátehetjük: nem kizárólag a hangszerét jól ismerő zenészről van szó, hiszen attól fogva, hogy a Delirious? 1996-tól kezdve teljes idejű zenekarrá vált, a korábban villamosszakemberként tevékenykedő Stu-t számos közismertté lett dal – például a Majesty – szerzőjeként, de minimum társszerzőjeként is láthattuk.

Amikor az álombanda 2008-ban bejelentette, hogy hamarosan feloszlik, Stu G egy blogbejegyzésén keresztül megnyugtatta a rajongókat, hogy nem hagy fel a zenével, és ha külön is, de folytatni fogja.

Így is lett. A basszusgitáros Jon Thatcherrel és Jason Ingrammel új együttest alapított One Sonic Society néven, és 2009-ben már saját albummal is jelentkeztek. Dalaik közül a Hillsong United csapata is válogatott az „A Beautiful Exchange” című albumukra. Tim Hughes Happy Day című élő lemezén szintén a bandban találjuk a brit szólógitárost, de ugyanígy közösen alkotnak Michael W. Smith-szel is.

Gazdag zenei stílusának példájaként álljon itt egy, a Delirious? stílusától távolabb álló, „Give Thanks (Hodu)” című zeneszám, amelyet Joshua Aaronnal és Michael Neale-lel közösen szereztek a messiási istendicséretek műfajában.

 

További olvasására ajánlott írásunk:

Szerelmes dal… Budapestért

A kiemelt képünk forrása a The Big Church Day Out/Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre