Külföldön nyaralna? Ez a honlap segít eligazodni a járványügyi szabályozások között

Egy központi honlap vált elérhetővé az utazni kívánók számára, amely valós időben ad információt arról, hogy az úticélnak választott országba - mondjuk Magyarországról - milyen feltételekkel lehet belépni, kell-e 14 napos karanténba vonulni és milyen vizsgálatok eredményét kell a határon felmutatni.

„Az Európai Unió és tagállamai Európa belső határainak biztonságos újranyitását készítik elő. Noha a lakosság védelme továbbra is elsődleges szempont, azt szeretnénk, ha mindenki élvezhetné a nyaralását, újra találkozhatna családtagjaival és barátaival, vagy lebonyolíthatná különféle céllal tervezett utazásait” – olvasható a honlapon, amelyre feltétlenül érdemes rászánnunk pár percet, mivel elengedhetetlenül fontos információkat tartalmaz – egyebek közt – a karanténkötelezettségről, illetve a határátlépéshez szükséges vizsgálatokról.

A pontos tervezhetőség érdekében a honlapon az információk folyamatosan frissülnek, illetve 24 nyelven elérhetőek. Ugyanakkor – mint arra a készítők is felhívják a figyelmet – nem minden tudnivaló érhető el rajta, tehát érdemes a hivatalos közleményeket is tanulmányoznunk (elkerülendő, hogy adott esetben a határról kelljen visszafordulnunk).

A honlap szerkesztői külön hangsúlyozzák, hogy mindenki csak a saját felelősségére, valamint egészségi állapota pontos tudatában induljon útnak.

Kinyílnak Európa határai Fotó: reopen.europa.eu

 

Kiemelt képünk forrása: reopen.europa.eu

Iratkozzon fel hírlevelünkre