Lengyel elnök: az LMBTQ rosszabb, mint a kommunizmus

Andrzej Duda, Lengyelország elnöke betiltaná az LMBTQ-oktatást, mivel véleménye szerint az egy olyan ideológia, mint a kommunizmus vagy éppen a bolsevizmus: erőszakosan kívánják ráerőltetni a társadalomra. Duda úgy látja, a lengyel nép nem kér ebből az életidegen eszméből.

Június 28-án elnökválasztást tartanak Lengyelországban – a kampányokban egyre nagyobb hangsúllyal jelennek meg az egymástól jelentősen különböző világnézetek is. A jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság pártjának jelöltje, a most regnáló Andrzej Duda egy közösségi oldalán lefolytatott „kérdezz-felelek” beszélgetésének keretében kiemelten foglalkozott az LMBTQ-kérdéssel és annak lengyelországi hatásaival.

A lengyel elnök egyértelművé tette, hogy nem szimpatizál az LMBTQ-eszmével. Kijelentette, hogy

az LMBTQ nem egy embercsoport, hanem egy olyan ideológia, amely nagyon hasonlatos a kommunizmushoz és a bolsevizmushoz;

az LMBTQ-t pártolók erőszakosan kívánják ráerőltetni ideológiájukat a többségi társadalomra. Mások helyett akarják eldönteni, hogy mi a helyes.

Andrzej Duda a kampányban. (Forrás: Flickr.com)

Duda kiemelte: manapság a legnagyobb fenyegetés és kihívás a családokat éri. A szülők beleegyezése nélkül megkezdődött a gyermekek átnevelése, több lengyel iskolában LMBT-oktatást is végeznek. A lengyel elnök fontosnak tartja, hogy a szexuális témákban ne sulykoljanak a jövő nemzedéke számára liberális eszméket és elveket.

Duda korábban is tett hasonló nyilatkozatokat, egy alkalommal például azt ígérte, hogy a közintézményekben be fogják tiltani a LMBT-ideológia oktatását és a homoszexualitás reklámozását.

Andrzej Duda közösségi oldalán tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a lengyel nép számára ezek az ideológiák idegenek.

A lengyelek többsége hisz a család és a házasság egységében.

Duda nem véletlenül emelte kampánya tárgyává az LMBT-ideológiát, ugyanis a június végi elnökválasztáson ellenfele az a Rafal Trzaskowski lesz, aki korábban egy LMBT+ egyezményt írt alá, mely szerint a lengyel iskolákban kötelező lenne az LMBT-oktatás.

 

Andrzej Duda az lmbtq-ideológiáról. Vasárnap.hu-grafika.

 

Balról ütik, jobbról védik a természetes családmodell mellett kiálló lengyel elnököt

Kiemelt képünk forrása a Flickr.com.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre