A Népszava karikaturistája most Trianonon próbál élcelődni

Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája minden jel szerint alkotói válságba esett, vagy ahogy mondani szokták, bedugult egy belső gondolatkörben. Mely gondolatkör többnyire a kereszténygyűlölet és a trianoni trauma buta poénná silányítása között kavarog.

A jószándék megvan bennünk, szívesen nevetnénk Pápai Gábor karikatúráin, de sehogy nem sikerül.

Persze valamennyit segítene, ha tudnánk, hogy az „alkotó” célja a nettó polgárpukkasztás, vagy esetleg a magyarság, a nemzeti érzületek, a hovatartozás-érzés és a kereszténység elleni zsigeri gyűlölet vezérli. Mert ha az első verzió az igaz, akkor egy vállrándítással továbblép az ember – ám ha a második, akkor más a helyzet.

Pápai újabb „műve” önmagáért beszél. S ha valakinek esetleg nem lenne elég a rajz (és az, hogy a Trianon-évforduló napján tették közzé), annak ott van a kommentárként hozzáfűzött Szózat-idézet: „S a sírt, hol nemzet sűlyed el népek veszik körűl”.

Nemzeti érzéseiben megbántani sokmillió magyar embert – nos, ebben már-már csak aljas szándék az, ami bárkit is vezérelhet. Még akkor is, ha a nemzet- és vallásgyűlölő baloldali szubkultúra képviselőivel időről időre bűvül a Pápai-karikatúráknak teret engedő Népszava olvasóközönsége. 

Mint ismeretes, a Vasárnap.hu április végén aláírásgyűjtést indított a baloldali sajtó vallásgyalázása ellen, Pápai egy korábbi, Jézust karikírozó munkája miatt. Az aláírók száma jelenleg a 32 és félezerhez közelít – csatlakozni a petícióhoz itt lehet.

Címlapképünk forrása: Pápai Gábor oldala.

Elég volt: petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázása ellen a Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre