Újra megnyílt a betlehemi Születés temploma

A vírusfertőzés elkerülése érdekében a szent helyen egyszerre csak 50 ember tartózkodhat. A templomot még március 5-én zárták be, természetesen a COVID-19-járvány miatt.

A Szent Sír bazilika május 24-ei újranyitását követően Francesco Patton ferences atya, szentföldi kusztos, valamint III. Teofil jeruzsálemi görögortodox és Nourhan Manougian örmény pátriárka május 26-án, közös sajtótájékoztató után megnyitotta a betlehemi Születés templomát – közölte a a Sky News arab nyelvű oldala.

A bazilikát őrző három egyházi közösség vezetője közleményben hangsúlyozza, hogy biztonsági okokból, a vírusfertőzés elkerülése miatt kezdetben egyszerre csak 50 személy tartózkodhat a szent helyen. Kizárólag azok léphetnek be a bazilikába, akiknek nincs láza, nem mutatják a fertőzés jeleit, illetve maszkot viselnek – adta hírül Facebook-oldalán a Vatican News.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az előírások szerint a bazilikában kötelező betartani a kétméteres távolságot, valamint kerülni kell a hódolat fizikai érintkezéssel járó minden jelét. A hívőknek nem szabad megérinteniük és megcsókolniuk a köveket, az ikonokat, az oltárdíszeket, illetve a bazilika személyzetének tagjait.

A  palesztin egészségügyi minisztérium még március 5-én rendelte el a keresztény templomok és a muszlim mecsetek bezárását, ezzel megakadályozva a koronavírus terjedését a hívők között.

Kiemelt képünk forrása Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre