Martin Smith éneke tűzbe hozza az egyházat

Pünkösd felé közeledve jó a szívünket a Jézus Krisztus által megígért Vigasztaló érkezésére előkészíteni. Pünkösdkor az apostolokat eltöltötte a Szentlélek. Olyasmit tapasztaltak, mintha a fejük felett lángnyelvek jelentek volna meg. Martin Smith „Come Holy Spirit” című dala arról szól, hogy az első Pünkösd eseménye 2020-ban is megvalósulhat. Minden az engedélyünkön múlik.

Jöjj, Szentlélek, szállj le ránk! Égess tűzzel, szeretet élő lángja! Térden állva várjuk, hogy mutasd meg a te dicsőségedet, a közénk érkező mennyet! – kiáltja az ég felé átütő erejű énekében Martin Smith.

– A „Jöjj, Szentlélek” könyörgés az egyik legelterjedtebb, leggyakoribb imádság a keresztények körében. Minden generáció küzd problémákkal, és a megoldás minden korban ugyanaz: a Szentlélek hozza el a válaszokat a kérdéseinkre. Őt hívjuk, hogy jöjjön el közénk – mondta a Vasárnapnak a brit énekes.

Szerelmes dal… Budapestért

A felkiáltás az első pünkösd óta újra és újra feltör az egyház ajkáról. A Jézus Krisztus által megígért Vigasztaló pedig mindannyiszor új és megújult utakat kínál fel a keresztények számára. Ez a Lélek tűz, amely nem pusztít, hanem a szeretet perzselő valósága.

Amint az egyház térdre ereszkedik, vágyakozva az égi erő vezetése után, megtelik maga is erővel, dinamizmussal. Lángra lobban és tűzet gyújt. A szeretet és az egység tüzét. „Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt” – mondja tanítványainak Jézus (Jn 13,35), aki maga is szeretné, hogy ez a tűz égjen: „Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!” (Lk 12,49)

Gyulladjon hát fel ez a tűz akár Martin Smith Szentlélek-hívó, az egész világot bejárt dinamikus, már-már kozmikus énekével! Az új Pünkösd hozza el mindannyiunk életébe az új erőt és az örömöt, amely Isten jelenlétének megtapasztalásából ered!

Iratkozzon fel hírlevelünkre