Ismét lesz „Szülőnek lenni” konferencia, ezúttal online csatlakozhatunk!

Aki csak egy kicsit is szeretne tudatosabbá válni a gyermeknevelés terén – vagy azért, mert saját szülőségét fejlesztené, vagy mert szakemberként, tanárként új utakat keres, az mindenképpen csatlakozzon a nagy sikerű konferenciasorozathoz - ezúttal online.

Idén is megrendezésre kerül az immáron 2012 óta minden évben nagy érdeklődésre számot tartó Szülőnek lenni evű konferencia – jóllehet a szervezők a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal az online térbe helyezték át az eseményt.

A konferenciát a szülőséggel és családokkal foglalkozó, a gyerekekkel közvetlen kapcsolatban levő, illetve ehhez a tevékenységhez kapcsolódó szakmai szervezetek képviselői – pedagógusok, szociális szakemberek, civil és önszerveződő közösségek képviselői, érdeklődő szülők, valamint az ELTE PPK dolgozói és hallgatói részére szervezik évről évre.

Az idei esemény A gyermekeink jelene, a társadalmunk jövője avagy Hova tartunk tanárok, diákok, szülők? címmel kerül megrendezésre.

Főbb témák:

1.Családok és intézmények a gyerek nem kognitív fejlődésében 9.00 -10.30 

Hogyan érdemes együttműködni a családnak és az iskolának, óvodának a gyerek nem-kognitív képességeinek fejlesztésében? Hogyan lehet közvetíteni a gyerek fejlődéséről szóló ismereteket a szülőknek? A laikus tudásnak mik a korlátai?

2. Összezárva vagy egymásra utalva? 11.00 – 12.30 

Átszerveződő kapcsolatok a generációk közt?

3.  Értékek átadása az iskolában és a családban 13.00 – 14.30 

Mit tud értékközvetítőként átvállalni az iskola a családtól – tudja-e a családot helyettesíteni, pótolni az iskola és óvoda?

4. Távoktatás a családban 15.00 – 16.30 

Szülői szerepvállalás, konfliktusok és jó gyakorlatok a családban a távoktatás idején

A szervezők reményei szerint a részt vevő szakemberek és szervezeti vezetők alkalmasak és képesek továbbvinni a konferencia gondolatait, beépíteni azt a saját munkájukba, környezetükbe. „Ezzel kívánjuk elősegíteni, hogy a gondolatok, fejlesztési lehetőségek, megoldások és módszertani ötletek rajtuk keresztül, az ő közvetítésükkel, minél több szakemberhez, családhoz és szülőhöz el tudjanak jutni.”

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Válasszunk számunkra szimpatikus témát! Fontos szem előtt tartani, hogy minden szekcióba külön jelentkezni kell.

Az eseményről bővebb információt és a konferencia regisztrációs felületét itt találjuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre