Pintér Béla új dalával az utolsó puzzle darab is a helyére kerül

Pintér Béla dalai bárki szívét képesek meghódítani. A mondanivaló bravúros megfogalmazása a muzsika mindenki számára érthető nyelvezetével párosul. A „Mindenható” című szám reményt önt a szívünkbe - talán ez a mostani „maradj otthon”-szituáció is része Isten tervének, aki nyakába veszi a gondjainkat. A klip technikai megoldásai egyszerűek, mégis felkeltik a figyelmünket – miközben észrevétlenül átölel bennünket az Isten.

„Csak figyelj egy percre, és hallgasd meg végre, hogy mit is dobog az a szív! Mert érzi, és tudja, hogy szeret az Isten, és nyugodni, pihenni hív” – hangzik el Pintér Béla új dalában. Nem az előadótól megszokott bulis vagy lírai hangvétellel találkozunk. Ehhez a számhoz – amelyet talán a koronavírus-járvány ihletett – le kell ülni, meg kell hozzá nyugodni – engedve, hogy egy picit elgondolkodjunk az életünk legfontosabb kérdésein. 

A karantén-időszak miatti bezártság lehetőséget adhat rá, hogy a megszokott pörgésünkből kilépve engedjük Jézusnak, hogy a szívünkhöz szóljon. A Mindenható ismeri sorsunkat, gondolatainkat és vágyainkat is. Vajon a koronavírus-járvány lelassított bennünket annyira, hogy ajándékba kapott felismeréseink a későbbiekben is megmaradjanak – meghatározzák a holnapunkat?

Pintér Béla: Isten megtalálja a lelkünk hullámhosszát!

Jézus minden pillanatban vár ránk. Pintér Béla dalszerző a közösségi oldalán ezt így fogalmazta meg:

»Szia! Jézus vagyok.

Gondoltam, rendben lesz a tegeződés, hiszen ismerlek már fogantatásod előttről. Látom, otthon vagy. Tetszik ez a „maradj otthon” kampányotok, és ahogy igyekszik az Ember mindent megtenni a helyzet jobbra fordulása érdekében. Tetszik, hiszen én is ilyen vagyok. Szeretem, hogy hasonlítunk.

Azoknak most talán nehezebb, akik nem maradhatnak otthon, mert dolguk van, sőt, feladatuk. Teljesen átérzem a helyzetüket, mert én is közéjük tartozom. Tudnod kell, hogy én sem maradhattam otthon. Ha a világmindenség egy kórház lenne, akkor a Föld volna a fertőző osztály. Itt volt rám szükség, hát jöttem. Még mindig itt vagyok!

Szeretném, ha tudnád, hogy én építettem ezt az egész “kórházat”, és benne ezt az osztályt is, amit Földnek neveztem el. Tudnod kell, hogy eredetileg nem a fertőzötteknek épült. Lakásnak terveztem, az itt élők számára. Csak később kellett kórházzá alakítani.

Amikor ide kerültem, pont olyan lettem, mint bárki a kórtermekben. Egyetlen dolgot kivéve, én sohasem fertőződtem meg.

Ember lettem. Az egyetlen egészséges, a sok beteg között. Tudsz követni?

Mindig az volt a bajotok, hogy nem látjátok a főorvost. Azt mondtátok, biztosan elhagyta a kórházat, mert akkora a baj, hogy ezen már ő sem tud segíteni. Hát Ember lettem. Láthatóvá váltam, de még mindig nem láttatok. Maradtam távoli, láthatatlan…

De az az igazság, hogy látható vagyok. Ti lettetek vakok, ezért nem ismertetek fel engem. Pedig nálam van a gyógyszer.

Itt az ellenanyag. Ingyen van. Semmit nem kell érte fizetni.

Van maszkom, kesztyűm, védőruhám, hogy ha meggyógyulsz, ne fertőződj meg újra. El kell mondanom neked, hogy ez a kórházas dolog csak átmeneti állapot. Ez a hely nem az otthonod.

Én azért jöttem, hogy meggyógyítsalak, és hazavigyelek. Most, hogy a tested nagyobb biztonságban reméled azzal, hogy otthon maradtál, itt lehetne végre az ideje annak, hogy a lelkedet is biztonságban tudd. Klassz a kampányotok jelmondata: „Maradj otthon!” De szeretném, ha megismernéd az én örök kampányom jelmondatát is:

„Gyere haza!”«

Kiemelt kép: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre