Újabb templomot rongáltak meg a migránsok Leszbosz szigetén

A Moriához közeli túlzsúfolt menekülttáborból átszállítandó migránsok tiltakozásul keresztény templomokat rongálnak meg.

Újabb templomot vertek szét migránsok a görögországi Leszbosz szigetén. A Moria táborhoz közeli Szent Rafal templom faajtaját betörték és hatalmas károkat okoztak benne – közölte a barenakedislam.com.

Vasárnap mintegy 400 migráns indult útnak a görög szigetekről az ország partjai felé a leszboszi Moria menekülttáborból a több hetes lázongások, valamint keresztény templomok rongálását követően. Értesülések szerint ez csak a kezdet, és több mint kétezer további áttelepített bevándorlóra számítanak.

A Greek City Times szerint a szigeten több mint 30 ezer illegális bevándorló él. A helyi lakosság és az illegális bevándorlók között akkor kezdődött kialakulni a konfliktus, amikor márciusban migránsok egy csoportja szétverte a Szent Györgyről elvnevezett ortodox templomot. Akkor a vandálok megrongálták a berendezést, többek között a Jézus Krisztust ábrázoló festményt.

Nemrég ugyanezt tették a Moria településen található Szent Katalin kápolnában is. A történtek után a kápolnát bezárták.

A támadások bosszúként szolgáltak, amiért a görög rohamrendőrök felléptek ellenük, amikor az áthelyezésük ellen tüntettek.

 

Kiemelt képünk forrása barenakedislam.com

A témában olvasásra ajánljuk: 

Migránsok dúlták fel Leszbosz sziget egyik templomát

Iratkozzon fel hírlevelünkre