Mianmari egészségügyesek az utcára mentek zenélni, hogy felvidítsák a karanténba zárt embereket

Orvostanhallgatók, orvosok és önkéntesek gitároztak és énekeltek együtt a karanténba zárt, , családjuktól, szeretteiktől távol lévő emberek szórakoztatására.

Yangun egyik karantén-szálláshellyé alakított társasházkomplexumában egy önkéntes, Ko Thein Htein gondolt egyet, összegyűjtött egy csapat egészségügyi dolgozót, hogy híres számokat streameljenek (közvetítsenek élőben az interneten) a karanténban lakó emberek számára.

Az április 13-i Thingyanhoz, az újévi víz ünnepéhez közeledve, néhány fiatal orvostanhallgató az ünnepkörhöz kapcsolódó tradicionális népi táncot is lejtett a kamera előtt.

A legtöbb elzárt ember az erkélyről énekelt együtt a társasággal.

„Örültünk, hogy együtt énekelhettünk. Abban a pillanatban igazán vidámnak és frissnek éreztem magam” – írta ki Facebook falára Aung Htet, az egyik bentlakó.

Közel 350 külföldről hazaérkező embert szállásoltak el a szóban forgó épületkomplexumban, ahol két hetet kell teljes elzártságban tölteniük. A hozzájuk kirendelt 80 orvos és önkéntes vizsgálja, figyeli őket – és újabban még táncolnak is nekik.

Később az ország több pontjáról is töltöttek fel a flash mob-szerű megmozdulás után videókat, amelyeken az önkéntes csapatok vidámítják a karanténcentrumok lakóinak szürke mindennapjait.

 
 

Kiemelt képünk forrása a The Irrawaddy.

Iratkozzon fel hírlevelünkre