„Csak” még egy nigériai falu – újra támadtak a fuláni terroristák

Nigeria romok a fulánik után WWM

Gyilkolás, fosztogatás, gyújtogatás, erőszak, fulánik... újabb alkalom, amikor a kormányuk nem tett semmit.

Plateau állam az utóbbi évtizedben a kegyetlenkedések által leginkább sújtott régió Nigériában. Az itt található, kevesebb mint ezer főnek otthont és megélhetést nyújtó Ancha falut rohanták le legutóbb a fulánik.

A leggyakrabban ismétlődő forgatókönyv játszódott le ismét: halottak, földdel egyenlővé, vagy a lángok martalékává vált otthonok, földek, rettegő túlélők.

Április elsején, mikor a világ épp egy kis humort próbált csempészni a krízis közepén evickélő szürke napjaiba, a fulánik négy órán át gyilkoltak, raboltak, gyújtogattak Anchában.

Kis örömre ad okot, hogy tucatnyi halálos áldozatról most nem lehet beszélni. A persecution.org három lelőtt és két megsebesített emberről számolt be

A falubeliek gyanús mozgást észlelek már napokkal az esetet megelőzően. Értesítették is a hatóságokat, kérve, hogy biztosítsanak fegyveres védelmet számukra. A külön kérés ellenére, mindazzal együtt, hogy a környéken szinte mindennaposak ezek a jellegű támadások, a hatóságok tétlenek maradtak az ügyben.

Nem küldtek senkit, csak miután a támadók – a négy órás akciójuk után – zavartalanul távoztak a helyszínről. 

Anchát 2017 szeptember 8-án támadták meg utoljára. Akkor a fulánik 20 halottat hagytak maguk mögött. Közülük 7 elhunyt még gyermek volt és szinte kivétel nélkül a Salama baptista gyülekezethez tartoztak.

Mindennek ellenére a helybéliek nem hagyják el otthonaikat, hogy a nagyvárosokban elrejtőzve találjanak menedékre. Helyben próbálják megoldani a saját erejükből megoldhatatlan problémájukat. 

 

Kiemelt képünkön fulánik által lerombolt település látható. Forrása a WWM. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre