Szélsőliberáliséknak még ilyenkor is ez a legnagyobb bajuk: miért mondjuk, hogy férfi és nő?

Egészen meglepő posztot tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a European Institute for Gender Equality nevű szélsőliberális szervezet. A nevében nemi egyenlőségért küzdő társaság szerint szomorú, hogy sokan úgy hivatkoznak az orvosokra, egészségügyi dolgozókra mint

férfiakra és nőkre.

Úgy vélik, el kellene hagyni ezeket a nemi sztereotípiákat és valamiféle „befogadó nyelvezetet” kellene használni (jelentsen ez bármit), amikor a koronavírus ellen küzdő hősökről beszélünk. (Ebben legalább igazuk van: a koronavírus ellen küzdő férfiak és nők valóban hősök!) 

A szervezetnek abból is elege van, ha az orvosokat kizárólag férfiakként, az ápolókat kizárólag nőként tüntetik fel. Azt nem tudjuk, pontosan hány kórházat láttak belülről, szerintünk mindenki számára egyértelmű, hogy kiváló orvosaink között nagy számban vannak hölgyek, akiket nagyra becsülünk! 

A EIGE megtalálta 2020 tavaszának legégetőbb társadalmi problémáját… Ha van kedvük valami tényleg hasznos dolgot tenni, szívesen összekötjük őket heroikus küzdelmet vívó jótékonysági szervezetekkel!

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre