Kiszabadultak a Bagdadban elrabolt keresztény önkéntesek

Január végén egy francia keresztény segélyszervezet négy munkatársa tűnt el Irakban. Az emberrablók ismeretlen helyre vitték őket. Két hónap után elengedték a három francia és egy iraki önkéntest – közölte a France24.

Január 20-án veszett nyoma három francia és egy iraki önkéntesnek, akik az SOS Chrétiens d’Orient szervezet tagjaiként tevékenykedtek Irakban.

Antoine Brochon és Julien Dittmar, az iraki misszió vezetői, Alexandre Goodarzy, a szíriai projektekért felelős koordinátor és Tariq Mattooka iraki keresztény, évek óta dolgoznak válságövezetekben, nagy tapasztalattal rendelkeznek.

 

A közel-keleti keresztényeket segélyező szervezet tagjai szállásukat elhagyva a tartózkodási engedélyük meghosszabbítását akarták elintézni, amikor nyomuk veszett.

Az elmúlt időszakban a francia hatóságok szorosan együttműködtek az iraki kollégáikkal. Az önkéntesek kiszabadulásának részleteiről nem adtak hírt.

Az SOS Chrétiens d’Orient 2013-ban jött létre. Célja, hogy humanitárius segítséget nyújtson a Közel-Keleten élő keresztény lakosságnak. A szervezet főként Irakban, Szíriában, Egyiptomban és Libanonban aktív, de támogatásukat kiterjesztették a Jordániába menekült keresztények segélyezésére is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre