Európa 2020: Mentsük meg a vén Európát, a megtört nőt!

A Tolcsvay László által megzenésített Nemzeti dalban nem volt yeah.

Varga Miklós Európa című dalának aktualizált, átdolgozott változata a koronavírus-járványnál is nagyobb betegségre irányítja figyelmünket. A Dr. Nagy Szilárd és Ragány Misa által énekelt dal választ mutat fel a jelenlegi kiszolgáltatott helyzetben. A reménytelenségre az Istenbe vetett hitet, a félelemre a józan ész erejét ajánlja a dal. Azt az Európát, amely minket befogadott és felnevelt, most nekünk kell megmenteni!

A dal születését az öreg kontinenst sújtó világjárvány inspirálta. Varga Miklós – aki a dalról készített klipben is feltűnik – készséggel járult hozzá az átiratot megalkotó művészek munkájához, mert mint mondta: „Ebben a kritikus helyzetben hitelesen és új tartalommal frissítették meg a dalt. Büszke vagyok az alkotásukra, és kívánom, hogy valóban a »remény himnusza« legyen az Európa 2020”.

Reményre a mostani időszakban valóban nagy szükségünk van. A szabadosságtól megtépázott és az Istentől elszakadt Európa megmaradása a szerzők dalba foglalt vallomása szerint egyedül a hit és a józan ész használata révén lehetséges.

Ragány Misa így fogalmaz a videoklip kommentárjában: „A dal igyekszik csillapítani a bennünk rejlő félelmeket, hittel és jóakarattal pedig biztat mindannyiunkat. Soraiból mindvégig kicseng a reménykedés és a szép jövő képe”. Nagy Szilárd az elkészült átirattal a felelős magatartást és az összefogás szükségességét kívánta hangsúlyozni.

Valljuk be,

az elkészült dal új küldetést kapott itt, Közép-Európában!

A keresztény örök értékek őrzőivé vált ez a régió, amely, ha nem teljesíti be feladatát megingathatatlan hűséggel, az öreg kontinens egésze van pusztulásra ítélve. Ezért észre kell vennünk a szenvedőt, segítenünk neki, és

ki kell tudnunk nyitni a szívünket Isten tervére!

A dal azt sugallja, közös jövőnk záloga egyedül ez lehet.

Az eredeti ének átírt sorai talán még soha nem nyertek ekkora aktualitást, mint most. Adjon ez a dal reményt mindannyiunknak, hogy ne a félelem, a bűn és a kishitűség győzzön az életünkben! Köszönjük Varga Miklósnak és az új verziót előadó művészeknek egyaránt a „remény himnuszát”, hogy el ne felejtsük: most nekünk kell megmenteni a vén Európát!

***

Hazai muzsikusok vigaszdalai a karanténban élő magyarokhoz.

Légtüneménytan – MARADJ OTTHON!

Iratkozzon fel hírlevelünkre