FRISSÍTVE! Passió2020 – az esemény ELMARAD!

A Passió2020 szervezői örömmel tették közzé a hírt, hogy Európa legnagyobb passiójátékára az önkéntes szereplők toborzása az eredeti ütemterv szerint hamvazószerdára sikerrel zárult: több mint 2020 önkéntes jelentkezett. A Passió2020 előadást április 4-én 15:00 és 19:00 órai kezdettel mutatják be a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén.

Az esemény a járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad – közölték a szervezők Facebook oldalukon!

Megható és felemelő látni, hogy a hit valóban hegyeket képes megmozgatni, és hogy már több mint kétezren vállalták a próbafolyamaton és a két előadáson való részvétellel járó önkéntes szereplést. Ez a lelkesedés nem csak az őszi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő rendezvény sikerét jelenti, de az önkéntesség örömünnepe is egyszerre.

A produkcióban való részvétel hidat képez a különböző korú és hivatású emberek között.

Az önkéntes szereplők között minden generáció képviselteti magát: a középiskolás és egyetemista fiatalok mellett van olyan vállalkozó kedvű idős úr is, aki a 84. évében jár, de a munka melletti szereplést vállaló középgeneráció is nagy számban képviselteti magát. A Passió2020 szereplői számára nem ismeretlen az önkéntes tevékenység, hiszen a jelentkezők közel harmada szerepet vállal valamilyen egyházi vagy civil szervezet működésében. Vannak köztük cserkészek, nagycsaládos szervezetek tagjai, kulturális egyesületekben, kórusokban, dalárdákban vagy épp irodalmi társaságokban tevékenykedő személyek is.

Habár a darabot a fővárosban mutatják be, az ország minden megyéjéből, sőt a határon túlról is jelentkeztek önkéntesek, akik között vannak tanárok, jogászok, optikusok, fodrászok, művészettörténészek, óvónők, gyógypedagógusok, kézművesek, szakácsok és informatikusok is. Ami azonban ezt a sokszínű csoportot összeköti, az a közös cél melletti elkötelezettség, Jézus szenvedéstörténetének megelevenítésében való szerepvállalás vonzása.

A Passió2020 plakátja; Fotó: Családbarát Ország sajtóosztálya

Azok a nézők, akik a lelátókról követik majd a történelem legnagyobb drámájának, Jézus kereszthalálának egy mai huszonéves fiatal nézőpontján keresztül láttatott, korhű jelmezekben előadott eseményeit, olyan lélekemelő élmény részesei lesznek, amely akár egész életükön át elkíséri majd őket.

A passiójátékon való részvételre és annak megtekintésre olyan kiválóságok invitálják a közönséget, mint Böjte Csaba testvér, Kubik Anna és Simorjay Emese színművésznők, Miklósa Erika operaénekes, Varga Miklós rockzenész, Szikora Róbert, György-Rózsa Sándor színművész, Baricz Gergő és Palcsó Tamás énekesek.

További részletek: www.passio2020.hu.

 

Beszélgetés a rendezővel a Passió2020-ról:

Lángot kell gyújtani a szívekben – készület a Passió2020-ra

 

Forrás: Családbarát Ország sajtóosztálya

Iratkozzon fel hírlevelünkre