A bíróságon derült ki, hogy nem is azért perelték be a katolikusokat, amiért akarták…

A bíróságon derült ki, hogy nem is azért perelték be a katolikusokat, amiért akarták. Visszavonták.

Indonéziában, a karimuni Szent József katolikus templomot elkezdték felújítani, azonban egy alapvetően iszlámpárti szervezet, a Karimunért Mozgalom (APK) leállíttatott minden munkálatot, és beperelte a plébániát.

A feljelentést végül a bíróságon, mindkét fél – a plébánia képviselete és az APK munkatársai – jelenlétében visszavonták. A bírósági határozatot március 18-án hirdették ki.

Hasyim Tugiran, az APK koordinátora elmondta, a szervezete tulajdonképpen csak egy építési engedély kiadatását szerette volna ezzel meggátolni, nehogy egy teljesen új templom épülhessen a városban.

Mikor kiderült, hogy ez az egész tulajdonképpen csak egy felújításról szól, a félreértést beismerve kihátráltak az ügyből.

Kristiono Widodo atya, a Szent József templom plébánosa örvendett a dolgok ilyetén alakulásának. A felújításról így nyilatkozott:

„A közeljövőben megváltoztatjuk az épület szerkezetét, persze ez még tárgyalás alatt van, de tartjuk magunkat az egyezményhez, mely szerint más épületek három szintesek lehetnek, míg egy templomi épület csak egy”– írja az ICC.

Örvendetes és ritka eset, hogy az országban az iszlám, bár kissé nehézkes módon, de teret engedett a kereszténységnek.

Kiemelt képünk forrása az Asia News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre