Énekléssel a koronavírus ellen

Az elmúlt napokban számtalan olyan videóval találkozhattunk a legnagyobb közösségi portálok lapjain, melyeken a karanténban lévő olaszok énekelnek egymásnak vagy egymással, erkélyről vagy ablakból.

Példamutató magatartás ez egy olyan időszakban, amikor a legtöbb csatornán csak a koronavírus terjedéséről, a halálozások számáról, a járvány terjedésének lassítása érdekében meghozott szigorú intézkedésekről olvasunk és láthatunk híreket. Természetesen tudósítani leginkább erről kell, hiszen mégiscsak idős szeretteink élete múlhat rajta. Ugyanakkor fontos és lélekemelő az ilyen jellegű „hírek” nyilvánosság elé tárása is, mert hordoz magában egy lényeges üzenetet: hogy a jó célért való közösségi összefogás eredménye rossz sosem lehet, csak jó.

Ha valaki énekelt már közösségben, az tudja, hogy az éneklésnek ez az oldala olyan érzésekkel tölti el az embert: nem vagyok egyedül, másokkal is megoszthatom az érzéseimet; vannak emberek, akik velem együtt osztoznak bánatomban és örömömben, és ezzel együtt erőt és kitartást adnak, ha nehéz időszakon megyek keresztül. És ez most egy ilyen időszak. 

A teljesség igénye nélkül megosztunk pár videót, ami – ha csak egy rövid időre is – de mosolyt csal az arcukra:

Elsőként a The Guardian készített egy remek kis válogatást az éneklő olaszokról, a videó végén aranyos meglepetéssel…

De az opera szerelmeseinek sem kell aggódniuk:

Kiemelt képünk forrása: fidelio.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre