A cserkészek is imára hívnak

Mint ismert, a cserkészek elkötelezettek az Isten, haza és emberek szolgálatában, a természet szeretete mellett. Ebben a nehéz időszakban ők is fontosnak tartják, hogy az ima erejével reményt adjanak, illetve közbenjárjanak a betegekért, egészségügyi dolgozókért és családjaikért. Ehhez az imahadjárathoz lehet ma este 8 órától csatlakozni.

Egy cserkészhitvallással hívják fel a figyelmet az ima jelentőségére a szervezők, akik a Mustármag közösség és a Cserkész-NEK tagjai. Az utóbbiak azok a cserkészek, akik az őszi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is cserkészként teljesítenek majd szolgálatot.

A felhívás pedig így szól: 

„Most imádkozni hívunk titeket!
⚜️Mert hiszünk abban, hogy mikor imádkozunk, Istenhez szólunk.
⚜️Mert hiszünk abban, hogy ha kinyitjuk a szívünk, ő valóban válaszolhat.
⚜️Mert jó közösen az Úr elé vinni örömeinket és terheinket is.
⚜️Mert most különösen fontos közösséget alkotnunk.
⚜️Mert minél közelebb leszünk hozzá, hisszük, annál közelebb leszünk egymáshoz is.”

A felhívás mellett a szervezők kérik, hogy aki teheti, otthonában egy mécsest is gyújtson meg ablakában (természetesen tűzveszély nélkül) és ezzel is jelezze a világ felé, hogy imával ő is csatlakozott a felhíváshoz. 

A felhívást biztatóan fejezték be a szervezők:

Az elszigeteltség napjaiban közösségre hívunk titeket!

Aki teheti, kedden este magyar idő szerint 8 órakor csatlakozzon az imához, bárhol legyen is a nagyvilágban. Legyen a remény erősebb a járványhelyzet miatt sokakban kialakult félelemnél!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre