A Szikra csak később lobban lángra bennünk

A Szikra Projekt közleményt adott ki, amely szerint a márciusra és áprilisra tervezett programokat egy későbbi időpontban rendezik meg. A szervezők addig is alkotásra buzdítják a zenészeket, hogy a kialakult helyzetben is hadd szülessenek minőségi istendicséretek, amelyek sokaknak megerősítést jelenhetnek, hiszen „a zene mindenkié”.

A Szikra Projekt szervezőstábja március 10-i sajtótájékoztatóján még nem tudhatta, hogy a márciusra és áprilisra tervezett programok a koronavírus okozta fertőzés óvintézkedései miatt elmaradnak.

Ám ha másik oldalról nézzük a kellemetlen helyzet kialakulását, van benne valami örömteli is: a keresztény zene létezik, és a műfaj programjai széleskörű érdeklődésre tartanak számot. Nem csak egy vagy két ember, illetve kisebb csoport szereti az Istent dicsérő jó könnyűzenét! Sokan rájöttek, hogy ez a tartalmú minőségi muzsika is mindenkié lehet, nincsen belőle kizárva senki.

Bolyki György, a Szikra Projekt vezetője közvetlen hangú közleményt jelentetett meg a szakmai munkákat támogató és összefogó szervezet hivatalos oldalán, amelyből megtudhattuk, hogy

a 2020. március-áprilisra meghirdetett valamennyi Szikra Projekt által támogatott és szervezett eseményt későbbi időpontban tartják meg.

A Szikra-díjra nevezők bizonyára arra kíváncsiak, hogy mikor válik nyilvánossá a beadott pályaművek értékelése és a helyezések. A szervezők ezzel kapcsolatban úgy fogalmaznak: „a 14 koncert, a tehetségkutatók és a Szikra Díjátadó Gála tehát nem marad el, csak kicsit várunk velük”. Az új időpontok meghatározását – a közlemény szerint – a központi engedélyezés alapján igazítják majd.

„A kényszerű koncertszünet alatt nem fogunk tétlenkedni, hiszen a Szikra Akadémia alkotói munkája nem áll le, sőt: a szerzők, arranzsőrök, muzsikusok hazai pályán folytatják az alkotást, az eddiginél is több időt fordítva a dalokra.
Mindenkinek jó munkát kívánunk, hogy aztán még jobb koncertekkel állhassunk közönségünk elé!” – fogalmaznak a szervezők.

Nem is fogalmazhattak volna meg a keresztény könnyűzenéhez és az istendicsérethez ennél illőbb buzdítást. A dicsőítés nem csak a könnyű élethelyzetek hangja. A szorultabb, kevésbé komfortos szituációkban ugyanúgy kell tudnunk hálát adni Istennek, aki a minket ért baj közepette is Úr és Isten. Ő ezeket a nehézségeket képes a javunkra fordítani.

Tehát tessék csak dicsőíteni!

Ha ez a szobában történik és nem a gyülekezetben, nem a templomban vagy a színpadon, akkor is!

A kiemelt képünk forrása a Pixabay.

További, a témában ajánlott írásunk:

Utol kellene érnünk az életet – Bolyki György a Vasárnapnak

A Szikra-díj nem csupán egy elismerés és gála

Iratkozzon fel hírlevelünkre