Fához kötözték és órákig kínozták a lelkészt Indiában

Szélsőségesek törtek keresztényekre, a lelkészt végighurcolták a falun. A rendőrség az eset után a lelkész ellen indított eljárást. A helyi források egyre több hasonló támadásról számolnak be.

Március elsején Manju Keralli lelkipásztor istentiszteletet vezetett India Karnakata államában, egy kisebb körzetben, Gadagban. 

Az istentisztelet közben hindu nacionalisták törtek a hívekre, hangos Jai Sri Rama! (Dicsőség Úr Rámának!) felkiáltásokkal.

Keralli tiszteletes beszámolt arról, hogyan sértegették a keresztényeket és miként bántalmazták fizikailag is a jelenlévőket, tették tönkre a templom berendezéseit.

„Több ütés és rúgás után a földre estem”– mesélte Manju Keralli az International Christian Concern munkatársának. „Kivonszoltak az épületből és hozzákötöttek egy fához, ahol tovább vertek. 

Két másik helyszínre is elvittek a faluban, kikötöttek egy villanypóznához és a piac egyik tartóoszlopához is. Mindegyik helyszínen tovább folytatták a bántalmazásomat több mint három órán keresztül.”

A rendőrség ezek után érkezett ki és vitte be a rendőrőrsre, ahol segítségnyújtás helyett istenkáromlással vádolták: „azt mondták, nincs jogom az országban élni, mivel külföldi vallást gyakorlok.”

A rendőrség új esetet rögzített: Keralli tiszteletest elítélték India istenkáromlási törvényének értelmében. A 150 szélsőséges támadásáról nem nyitottak új ügyet.

„Nem tudok ülni, úgy fáj a hátam. Az orvosok arra gyanakszanak, megrepedhetett a gerincem. […] És mindezeken túl, még eljárás is indult ellenem, a vád szerint illegális térítésekhez van közöm” – mondta a lelkész.

Egy helyi keresztény elöljáró az ICC munkatársának elmondta, hogy az elmúlt időszakban, csak Gadagban öt támadás is történt lelkészek ellen.

A legszükségesebb kórházi ellátást követően Keralli tiszteletes elmenekült Gadagból, félve a letartóztatástól.

 

Kiemelt képünk illusztráció, indiai keresztények tüntetnek. Forrása a The Christian Post.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre