Újfent Nobel-békedíjra jelölték Maggie mamát

A kairói Teréz anyaként is emlegetett Maggie Gobran, avagy Maggie Mama példakép mindenki szemében. A kopt keresztény nő amellett, hogy kétgyermekes édesanya, volt már informatika professzor a Kairói Egyetemen, marketingmenedzser multicégeknél, de ő alapította a Stephen’s Children jótékonysági szervezetet is.

Munkássága miatt legutóbb 2012-ben jelölték a díjra, azonban az egy olyan év volt, mikor nem személy, hanem maga az Európai Unió kapta meg a békedíjat a megbékélés, az emberi jogok és a demokrácia előmozdításáért.

Gobran 1989-ben adta fel akadémikusi pályafutását és tért meg a kopt keresztény egyházba, mint felszentelt szolga és azóta az elesettek megsegítéséről szól az élete. Annak ellenére, hogy a saját bőrén is megtapasztalta már, hogy a keresztények mennyire a társadalom peremére taszíttatnak,

különösképp foglalkozik a nyomornegyedekben élőkkel és egyaránt odafordul a szegény sorsú keresztény, muszlim és bahái gyermekekhez is.

Idén újra Nobel-békedíjra jelölték Maggie Mamát. Ismét ráébresztette az egyiptomi társadalmat és vele együtt az egész világot arra, hogy mennyi mindent tudnak tenni a keresztények, a nők mindenkiért.

Munkássága alatt több mint 33 ezer gyermeken tudott segíteni. 

Az díjátadót októberben tartják.

Kiemelt képünk forrása Azbej Tristan Facebook-oldala.

Maggie mamáról, és a díjra való felterjesztéséről korábban itt írtunk:

Azbej Tristan Nobel-békedíjra terjesztette fel Maggie Gobrant

Iratkozzon fel hírlevelünkre