Azbej Tristan Nobel-békedíjra terjesztette fel Maggie Gobrant

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője pénteken Nobel-békedíjra terjesztette fel az egyiptomi kopt keresztény Maggie Gobrant. A Maggie mamaként ismert asszony – mint az államtitkár bejelentésében fogalmazott – a szegénység elleni fellépés hiteles tanúja.

Nobel-békedíjra terjesztette fel pénteken Maggie Gobrant Azbej Tristan államtitkár. Mint erről szóló bejelentésében kiemelte: az egyiptomi Teréz anyának is nevezett „Maggie mama” a nyomornegyedekben és szeméttelepeken tengődő több ezer gyermek oktatásáról, felemelkedéséről és szegénységből való kitöréséről gondoskodik fáradhatatlanul.

Maggie Gobran. Forrás: Azbej Tristan Facebook-oldala

Az asszony, felhagyva a korábban multinacionális nagyvállalatoknál végzett marketingmenedzseri, illetve a Kairói Amerika Egyetemen folytatott informatika-professzori karrierjét, immár több mint 30 éve segít a kilátástalan helyzetben lévő – sok esetben árva – gyerekeken: 1500 munkatársával 32 ezer családot látogat meg hetente.

Maggie Gobran 1993 óta 95 óvodát hozott létre, többségükben ambuláns klinika is működik,

emellett öt szakmunkásképző intézetet is működtet – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében az államtitkár.

„Amikor 2018-ban Egyiptomban jártam, hogy az El-Minya-i terrortámadás áldozatainak hozzátartozói számára nyújtsam át a magyar kormány adományát, volt szerencsém Maggie mamával is találkozni, aki ajándékképpen rám bízott egy karkötőt, hogy mindig emlékeztessen a szükséget szenvedők melletti kiállásra. Azóta is büszkén viselem ezt, és

hálás vagyok, hogy személyesen is megtapasztalhattam, mekkora szeretet, áldozatkészség és elköteleződés húzódik meg a mögött az alázatos, hatalmas és pótolhatatlan szolgálat mögött, amit 71 évesen is vállal”

– olvasható Azbej Tristan bejegyzésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre