Surján László: A közhivatalt viselők is Istenre bízhatják napi gondjaikat

A baloldali sajtó egy része lecsapott a Naphegy téri Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság újonnan felszentelt kápolnájára. Szerintük az állam és az egyház nem vált szét, mert egy állami intézményben mostantól kápolna található… Csocsót, Nintendot kaphatnak a dolgozók, kápolnát nem. Surján László elgondolkodtató válasza a kápolnaelleneseknek.

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság I. kerületi épületében kialakított kápolna megáldását Erdő Péter bíboros celebrálta múlt héten szombaton. A kápolnát Szent István vértanú tiszteletére szentelték fel. (Részletes írás ide kattintva olvasható.)

Surján László

Az államtitkárság épületében létrehozott kápolna megáldása a baloldali sajtó számára már nem volt tolerálható, és cikkek sokaságában igyekeztek a keresztény emberek hitét gúny tárgyává tenni azzal, hogy azt a látszatot kívánják kelteni, mintha Magyarországon az egyház és az állam nem vált volna szét. 

dr. Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke Facebook-oldalán adott frappáns választ a kápolna ellenzőinek:

„Amikor kereszténydemokrataként népjóléti miniszter lettem, azt kérdezte a Magyar Nemzet újságírója, hogy lesz-e kápolna a minisztérium épületében. Nemmel válaszoltam és hozzá tettem: pénteken is nyitva lesz a húsbolt. Jelezni akartam ezzel, hogy a kereszténységet nem állami eszközökkel kell terjeszteni. Most, hogy kápolna nyílt egy kormányhivatalban örülök.

Örülök, mert a közhivatalt viselőknek is szüksége lehet egy-egy nyugodt pillanatra, amikor Istenre bízhatják napi gondjaikat.

Az esetleg felháborodóktól pedig kérdezem:

ha a hivatalnok munkaidőben kimehet a szobájából, hogy egy dohányzásra fenntartott helyen ártson a testi egészségének, miért ne mehetne egy másik helyre, hogy javítson lelki egészségén?”

– tette fel a kérdést Surján László közösségi oldalán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre