Emmi: Elítéljük a Takaró Mihály elleni támadásokat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elítéli azt a támadássorozatot, amit Takaró Mihály a balliberális oldal megmondó embereitől elszenvedni kénytelen.

A támadássorozat azért is érthetetlen, mert Takaró Mihály csak egyike annak a 150 szakértőnek, akik a módosított Nemzeti Alaptantervet és kerettanterveket elkészítették. Egyértelműen politikai lejárató kampányról van szó, ezt bizonyítja az is, hogy az ellenzéki médiumok egy hete egy hosszú interjúból, önkényesen kiragadott egyetlen mondatot ismételgetnek, miközben Takaró Mihály közleményben minden médium számára elérhetővé tette véleményét, hogy „az iskolai nevelés-oktatás középpontjában természetesen a gyermek áll, nem is állhat más, azt azonban, hogy melyik korosztályban mit tanítsunk, milyen értékeket adjunk át nekik, azt a világ minden országában az alaptanterv rögzíti. A módszerről, a tanítás módjáról pedig a tanárok dönthetnek. Ezen felül a módosított NAT lehetőséget kínál a diákoknak is arra, hogy tanáraikkal megbeszéljék, miről szeretnének még tanulni, mit szeretnének még olvasni.”

 

(MTI OS)

Kiemelt képünkön Takaró Mihály irodalomtörténész, író, tanár látható a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat eredményhirdetésén a fővárosi Várkert Bazárban 2018. március 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre