Olaszország-szerte felfüggesztették a szentmiséket

Az Olasz Püspöki Konferencia közel egy hónapon keresztül, március 9-től április 3-ig felfüggesztette a nyilvános szentmisék bemutatását, együttműködve az olasz kormánnyal a koronavírus terjedésének megállításában.

A püspöki konferencia közleményében hangsúlyozza, kizárólag az a szándék vezeti őket, hogy hozzájáruljanak a közegészségügy védelméhez – írja az olasz Agensir.it értesüléseire hivatkozva a Magyar Kurír.

A minisztertanács elnökségének dekrétuma 

március 9-én lépett érvénybe, megelőző célzattal elrendeli minden polgári és vallási szertartás felfüggesztését az egész ország területén, beleértve a temetési szertartásokat is.

A rendelkezés kötelezően magában foglalja a nyilvános szentmiséket és az egyházi temetéseket is. 

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését – olvasható a közleményben.

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre