Így papol Gyurcsány bizalomról és csúfos megszégyenülésről

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc a párt márciusi tisztújító kongresszusán kifejtette véleményét a pedagógusok egy csoportjának NAT-tal kapcsolatos állásfoglalásáról is. Bár ne tette volna, ugyanis nem nagyon találunk senkit, akinek kevesebb joga lenne hazáról, elvekről és az emberek bizalmáról beszélni, mint a gyűlöletpolitikát folytató exminiszterelnöknek!

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a párt tizedik kongresszusán, az elmúlt hétvégén elmondott beszédében a tanárok NAT-állásfoglalásával kapcsolatban az alábbiakat mondta: 

„Azok a viták, amelyek most a NAT körül forognak, és amely vitában az elmúlt napokban az egyházi fenntartású iskolák több mint 1200 tanárának megszólalását is halljuk – ezek a viták, remélem, kijózanítóak lesznek a kormány számára. Hiszen itt valóban ennek a kormánynak az ideológiai hátteréről beszélünk, és ezek a tanárok, ezek az iskolák azt mutatták és azt üzenik Orbán Viktornak, hogy dacára annak, hogy ők önmagukat jobboldali, konzervatív beállítódású személyeknek és intézményeknek tekintik, van ennél valami fontosabb: felelősség az országért, a jövő generációjáért, felelősség saját szakmájukért. És végre bátrak lettek, mert elfogyott a bizalom ott is. És ha ezt a figyelmeztető jelet nem érti a kormány és a kormányfő, akkor azt tudom neki mondani, egészen biztos lehet abban, hogy elkezdődött csúfos megszégyenülésének időszaka. Mi ezen dolgozunk”.

Az exminiszterelnök szavai több sebből is véreznek – erről majd később –, mindenekelőtt azonban teljesen világossá teszik, hogy

Gyurcsány Ferencnek eszében sincsen a problémák mélyreható vizsgálatával foglalkozni, ha helyette megragadhatja a lehetőséget egy jó kis kormánygyalázásra. 

Nem felejtünk!

Az ellenzéki sajtóorgánumok – amelyek alapjáraton körülbelül semmilyen módon nem találják szóra érdemesnek az egyházzal kapcsolatos híreket, ügyeket – hirtelen jótét lelkek módjára karolták fel az állásfoglalást közzétevő egyházi iskolák tanárait, mondván: lám-lám, Orbán és rendszere már „saját táborát” is maga ellen fordítja. Ebbe a kánonba csatlakozott most be Gyurcsány a Demokratikus Koalíció nevében a kongresszuson mondott beszédével. Az a Gyurcsány Ferenc, aki kereszténynek vallja magát, ha éppen ez kell ahhoz, hogy szimpatizánsokat szerezzen (emlékszünk rá: saját bevallása szerint is „rendszeresen” bérmálkozott…), bőszen kiáll a fehér, heteroszexuális keresztényeket képződményeknek nevező Niedermüller Péter mellett, noha annak ideológiai hovatartozásán valószínűleg már csak ő maga tud kiigazodni. 

Az igazság az, hogy lehet kritizálni a kormányt és a Fideszt, sőt, a jótékony kritika pozitív hozadékú is lehet, de nagyon nem mindegy, hogy ki kritizál: ne papoljon felelősségről, hazáról, identitásról és jövőben várható csúfos megszégyenülésekről az a Gyurcsány Ferenc, aki miniszterelnöksége idején az országot csődközeli, az embereket kiszolgáltatott helyzetbe juttatta, aki miatt addig soha nem tapasztalt mértékben kellett szégyenkeznie nemzetünknek. Aki híres beszédében nyíltan bevallotta, hogy kormánya lopott, csalt és hazudott, és aki olyannyira hataloméhes, hogy ennek érdekében akármilyen mélységből visszakapaszkodik, mindegy, hogy ezért mit kell mondania, miben kell hinnie, mennyire kell bolondot csinálnia magából, és kikkel kell összefognia. 

Ha van valaki, akinek semmilyen joga nincs az emberek bizalmával kapcsolatban szólásra emelkedni, az éppen Gyurcsány Ferenc. 

Szögezzük le: a NAT-tal kapcsolatos állásfoglalásáról kell és szükséges konstruktív vitát folytatni, azonban

vegyük észre, hogy az egyházi iskolák média általi politikai célú, gyűlöletkeltésre apelláló fel- és kihasználása sem morálisan, sem politikailag nem elfogadható.

A DK-elnök motivációit semmi sem példázhatná jobban, mint hogy az állásfoglalás tartalmára az exminiszterelnök egy szót sem pazarol, ideológiai és gyűlöletkeltő üzenetekkel azonban annál szívesebben operál. Csak vigyázzon, nehogy a végén saját magát hozza kellemetlen helyzetbe, miközben a szemünk láttára képes akármit feláldozni a hatalomrakerülés oltárán.

A DK-elnök NAT körüli vitáról történő megnyilatkozása az alábbi videón tekinthető meg:

 

Kiemelt képünk forrása: Youtube.com

 

A témához kapcsolódó korábbi írásaink: 

Tessék: ezért hatalmas öngól a piar petíció!

És ha nem a NAT-tól várnánk mindenre a megoldást?

Ungváry Zsolt: Történelmi pillaNAT