Valakit mindig ölelnek, s őket is mindig valaki öleli

Darvas-Tanács Erik lelkész és felesége, Eszter – aki szintén lelkész – tíz gyermeket nevelnek. 2002 és 2020 között születtek, a legkisebb két hete. A családban rend és egymás tisztelete tapasztalható. A legnagyobb fiú diplomatának készül. Ezért tanulja az angolt és az olasz nyelvet. Mindenkinek megvan, miben erős. Amióta Ercsiben élnek és szolgálnak a helyi gyülekezetben, azóta a közösség láthatóvá vált.

Humor, szeretet, tisztelet, játékosság – így jellemzik a gyerekek a lelkész édesapjukat. Édesanyjuk szintén lelkész, de jelenleg leginkább főállású édesanya. A szülők annak idején mindketten nyolc gyermeket terveztek. Most született a tizedik a Szent Imre Kórházban Bálint Balázs orvos és Kondor Kata bába segítségével.

Bálint Balázs: A természetes szülés élménye megélhető

A lányos alkatú, negyvenéves édesanya olyan sokat azért nem alszik. Mindenki önálló, egymást segítik, a babának meg se kottyan a kicsi kezek ölelgetése, a négy-öt évesek is biztonsággal ragadják magukhoz – írja a Feol.hu újságírója, aki csak óvatosan meri a beszélgetés során megemlíteni azt a szót a nem keveset alvó szülőpárnak, hogy: szerelem?

A tízéves Sára ártatlan, tiszta tekintettel felkiált. – Nálunk az van! – Még tart a másodpercből egy töredéknyi, elkapom Erik tiszteletes szeme pillantását, amint Eszterre, feleségére néz. Megkaptam a választ – írja Zsohár Melinda a Fejér megyei hírportálon publikált cikkében.

Minden gyermek két keresztnevet kapott: Darvas-Tanács Illés János, Hanna Zorka, Ajsa Száva, Sára Jonka, Ilka Zdenka, Zsolna Mikolt, Zsejke Tinka, Mózes Boldizsár, Jónás Péter és Erika Eszter. Közülük Ajsa a legnagyobb természetességgel jelentette ki magukról:

– Minket megáldott az Úr!

A kiemelt képünk forrása Feol.hu.

Forrás: Feol.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre