Nem mindennapi sorsok az Urániában

Ki fogja meg annak a gyermeknek a kezét, akiét a saját családja elengedte? Könnyekkel és mosolyokkal teli dokumentumfilm készült a nevelőszülőkről Befogadottak címmel. Az alkotást március 3-án mutatják be a fővárosban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmet Lakatos András rendezte, főszerkesztője Varga Kriszta.

Minden gyermek megérdemli, hogy egy szerető otthonban, családban nőhessen fel. A Befogadottak című filmben nem mindennapi sorsokat, történeteket ismerhetnek meg az érdeklődök, könnyet és mosolyt egyaránt az arcokra csal a történet… A film arra keresi a választ, hogy kinek kell megfognia azt a gyerekkezet, amelyiket a saját családja elengedett.

A filmbemutatón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelynek részletei megtalálhatóak a Befogadottak filmbemutató esemény oldalán.

A nevelőszülők olyan gyermekek időszakos nevelését vállalják, akik valamilyen oknál fogva nem nevelkedhetnek saját családjukban. A nevelőszülő híd, hiszen célja, hogy a gyermeket idővel „hazagondozza” vagy örökbefogadó családhoz kerüljön. A Befogadlak nevelőszülői program célja a nevelőszülői hivatás népszerűsítése – a film ennek keretében valósult meg.

Kiemelt képünk a 11 éves gyermekvédelemben élő Janó Sándor rajza, amellyel Csongrád megyében korosztályában megnyerte a Lehetetlen nincs rajzpályázatot. (Kép forrása: Befogadottak filmbemutató esemény Facebook-oldala.)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!